CHP Ankara Milletvekili Adayı Okan Konuralp:Medyaya da bahar gelecek

CHP Ankara Milletvekili Adayı Okan Konuralp, Sözcü TV'de İpek Öney'in "Nokta Atışı" programına konuk oldu.

SİYASET 05.05.2023, 18:25
CHP Ankara Milletvekili Adayı Okan Konuralp:Medyaya da bahar gelecek

GazeteKritik - CHP Ankara Milletvekili Adayı Okan Konuralp, Sözcü TV'de İpek Öney'in sorularını yanıtladı.

Kazanamaz algısı nasıl değişti?
KILIÇDAROĞLU'NUN YOL ARKADAŞLIĞINI YAPMA ONURUNU YAŞADIM
Uzun süre Sayın Kılııçdaroğlu'nun yol arkadaşlığı yapma onurunu yaşadım. Uzun süre İletişim Koordinatörü görevini üstlendim.Ondan öncede gazeteci kimliğim ile kendisini takip ediyordum. Kendisi ile çalışınca onun istek, arzu ve çabalarına katkı verdikçe sonuç aldıkça bunun mutluluğunuda yaşıyorsunuz. Dolayısıyla bu toplumu değiştirme istek ve çabasına katkıda bulunarak adım adım Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine dahil oluyorsunuz.  Ben Kılıçdaroğlu'nun aday olup kazanacağına inandım.

Bu düşüceniz ne zaman başladı?
31 MART BAŞARISI...
31 Mart başarısı ile birlikte  onun sabahaı 1 Nisan 2019 tarihi itibari itibari ile bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu olmadır bu doğrultuda elimizden gelen herşeyi yapmalıyız düşüncesi gelişti.


KILIÇDAROĞLU HİÇ VAZGEÇMEDİ
Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde gelen tepkilere karşı vazgeçme noktasına geldi mi? sorusuna Konuralp net bir cevap vererek "hayır" dedi.


GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME DÖNECEĞİZ
Medyadada güçlendirilmiş parlamenter sistem medya özgürlüğü, basın özgürlü çerçevesinde amasız fakatsız işleyecek bir sistem kuracağız. Medya çalışanları örgütlü bir şekilde çalışabilecek. Türkiye'nin önde gelen medya STK'ları nasıl bir sistem istiyorsa bunlara vesile olacağız. İletişim başkanlığının formatı değişecek. Oralar lağvedilecek ve temizlenecek. RTÜK'deki siyasi parti temsilciliklerine son verilecek. Medyaya da bahar gelecek. Medya bu baharını nasıl yaşamak istiyorsa o yolu biz açacağız.

Kılıçdaroğlu ilk turda kazanır mı?
Kılıçdaroğlu ilk turda bu seçimi kazanır.


“Cambridge Analytica’ ile ilgili iddialar nedir?
Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar yaptığı her bir açıkama,bir bilgiye bir kanıta dayanarak yapılır.Haliyle bu hesap uzmanlığının getirdiği titizlik sadece ekonomik veriler üzerinden okunacak bir titizlik değildir.Aynı zamanda ahlaki ve vicdani duruşunun da bir sonucudur.Herşeyi bilgiye belgeye dayanılır.


Tayyip Bey siyasi hayatının en liyakatsız siyasi ve bürokratik kadroları ile çalışıyor.Liyakatsiz, kibre bulanmış bir zihniyetle beraberiz. 20 yıl bu ülkeyi yönetmiş bir partinin bir iktidarı vermemek için sandığı kriminalize ediyorlar. Bu bile onlar adına utanç verici bir durum. En kötü sandıktan bile her zaman demokrasi çıkar. Darbe ile sandık bir araya getirilemez. 


14 Mayıs sonrası ne değişecek?
Ülkeye liyakat gelecek,hak,hukuk ve adalet gelecek. Bunun dışında mart ayından başlayacak yaz sonuna kadar devam edecek festivaller başlayacak. Gençlere baskı sağlayan bir irade son bulacak. Cumhurbaşkanını gerektiğinde eleştirecek bir toplum oluşturulacak. Çiftçide ektiği ürünün karşılığını alacak. İşsizlik kısa sürede son bulacak. Normalleşmeyle birlikte yaşama sevincimizi geri alacağız. Atanamayan öğretmenden kadına şiddete kadar birçok sorun ortadan kalkacak. Sandık yoluyla birlikte biz bu iktidarı göndreceğiz. Evrensel hukuk çerçevesinde de bu iktidardan hesap soracağız.


Yüz yıl önce Mustafa Kemal vardı. Yüz yıl sonra ikinci bir Kemal var. Tunceli'nin ücra bir kasabasından gelip Çankaya Köşkü'nde oturacak. İşte Cumhuriyet böyle birşey. Bu çok keyifli.


3 FİDANI ANMAYI UNUTMADI
Konuralp sözlerini "yarın sabaha karşı idam edilmişlerin 51 yıl dönümü. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı saygı ile anıyorum. Bu gece herkes bir gül ağacına dileğini assın." son verdi.

Yorumlar (0)