Cemal Enginyurt'tan Süleyman Soylu'ya sert sözler: Soylu bu ülke için güvenlik sorunudur

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Tv5'te yayınlanan Günden Yansıyanlar programında Yavuz Selim Sözer'in Konuğu oldu.

SİYASET 21.12.2022, 16:02
Cemal Enginyurt'tan Süleyman Soylu'ya sert sözler: Soylu bu ülke için güvenlik sorunudur

Demokrat Partili Cemal Enginyurt Süleyman Soylu'ya "Soylu bu ülke için güvenlik sorunudur, hukuku gasp eden bir Süleyman Soylu'dur" dedi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza ile alakalı konuşan Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylunu'nun İstanbul'a kayyum atayacağız sözlerine "Soylu bu ülkenin güvenlik sorunudur dedi.


Cemal Enginyurt'un Süleyman Soylu'ya söylediği sözler şu şekilde: Gün gelecek Süleyman Soylu'ya kayyumu biz atacağız. Süleyman Soylu bu ülke için güvenlik sorunudur. Güvenlik sorunu olmaya devam ediyor. 16 milyonluk İstanbul'da sekiz milyon insanın oylarıyla seçilen birisine Güneydoğu'da yaptığı gibi aynı anlayış ve mantıkla kayyum atacağım diyen Süleyman Soylu antidemokratik Süleyman Soylu'dur. Hukuku gasp eden bir Süleyman Soylu'dur. Adaleti tanımayan bir Süleyman Soylu. Bacak kırmayla kendisini anlatan bir Süleyman Soylu'dur. Hukuk sonradan gelir diyerek hukuku yerle bir eden Süleyman Soylu'dur. Evet. Dolayısıyla Süleyman Soylu'nun söyleminin hiçbir karşılığı yok. Ama Ekrem İmamoğlu'na verilen cezayı herkes şöyle okusun. Neymiş efendim, Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olacakmış, önünü kesmek için. Asla böyle bir şey yok. Burada Ekrem İmamoğlu'na ceza verilmesinin tek sebebi var. İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder. İstanbul'u kazanan, Türkiye'yi kazanır diyen Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'u kaybetmiş olmanın hırsını üç buçuk yıldır yüreğinde hissediyor. İstanbul'u tekrar kazanarak böyle bir yolla İstanbul seçmeni üzerinden Türkiye'ye Fırsatlar, imkanlar sunarak sadaka kültürüyle oy devşirmeyi planlıyor ve İstanbul'dan elde edeceği o geçmişte açtığı rant düzeniyle büyük bir rantiyeyi yeniden eline geçirmek istiyor.


Herkes şunu bilsin ki Ekrem İmamoğlu'na ceza verilmesinin tek sebebi vardır. O sebeple Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediyesinden uzaklaştırarak Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni AKP'li bir belediye haline getirmek. Çünkü AKP ve MHP'nin meclisteki sayısı, belediye başkanı seçmeye yeterli. Ekrem İmamoğlu düşürüldüğü takdirde orada bir AKP'li büyükşehir belediye başkanı olacak ve böylece seçmene daha rahat ulaşacağını düşünüyorlar. Rantiye düzenini daha rahat devam ettirecekler.20 yıldır, 25 yıldır bunu öğrendiler. O sebeple dertleri Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı almaktır. Zaten Süleyman Soylu da senin sonunda da söylediğin gibi kayyum atayarak bunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Ama kimsenin buna yüreği yetmez. Süleyman Soylu'nun da buna yüreği yetmez Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı koltuğunda olduğu için o makamı orada arkasına bir zırh olarak aldığı için bu kadar cesur yiğit konuşuyor. Süleyman Soylu yarın o makamdan düştüğünde toplumda karşılığı olmayan bir şahsiyet olarak bu konuştuğunun yüzde biriyle bile konuşmaya cesaret eder.

Yorumlar (0)