Cemal Enginyurt'tan 'hain' açıklaması: Bana hain diyorlar ama ben bunu hak ettim

MHP’den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ihraç kararının ardından yaptığı açıklamada, “Bana hain diyorlar ama ben bunu hak ettim” dedi.

SİYASET 07.08.2020, 13:11
Cemal Enginyurt'tan 'hain' açıklaması: Bana hain diyorlar ama ben bunu hak ettim

AKP ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’li ye yönelik eleştirilerinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ihraç edilmesinin ardından çıktığı bir televizyon programında “Bana 'hain' diyorlar ama ben bunu hak ettim” dedi.

MHP'den ihraç edilmesinin ardından İlker Karagöz'ün FOX TV'de sunduğu Çalar Saat programına bugün konuk olan Cemal Enginyurt, ihraç kararına yönelik şunları söyledi:

''Şimdi mesela 2 gün olmuş partiden atılalı, 41 yıldır olduğum partide bana 'hain' diyorlar. Ben bunu hak ettim. Niye? Sen önüne gelene hain dersen, bundan önce her atılana hain dersen, her önüne gelene saldırırsan birisi de sana 'Çalma birisinin kapısını, çalarlar kapını' misali şimdi döndük mahallenin haini biz olduk.''

NE OLMUŞTU?

Enginyurt Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AKP'yi eleştirmiş, AKP’nin MHP’yi yok saydığını dile getirmişti. "Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz" diyen Enginyurt, "Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar" ifadelerini kullanmıştı. Bu eleştirileri üzerine Enginyurt, MHP'den ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Enginyurt, daha önce bir söyleşisinde ise sert çıkışları nedeniyle Bahçeli tarafından uyarıldığını söylemişti. Enginyurt, “Tabi bu konuda Sayın Genel Başkanımız bazen beni uyarıyor. Sert çıkışlarım sebebiyle. Tabii sert çıkışlarım derken aslında Cumhur İttifakı anlamında. Çünkü ben bazen AK Parti’ye de yükleniyorum bazı yanlışlar gördüğümde, hazmedemediğim şeyler olduğunda. Benim mizacım bu. Yani ben söylemek durumundayım” diye cevap vermişti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 20 Temmuz'da Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un basına yansıyan açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiği açıklamıştı. 30 Temmuz'da ise Enginyurt'un MHP'den ihraç edildiği açıklanmıştı.

Yorumlar (0)