BTP'den Altılı Masa açıklaması: İktidar kalemşörlerinden ses geldikçe yaptığımız işin doğruluğu ortaya çıkıyor

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat İYİ Parti’den gelen altılı masa daveti üzerine haklarında başlatılan karalama kampanyasına cevap verdi.

SİYASET 03.11.2022, 20:27
BTP'den Altılı Masa açıklaması: İktidar kalemşörlerinden ses geldikçe yaptığımız işin doğruluğu ortaya çıkıyor


Polat ortaya atılan iddiaların yıllar önce FETÖ tarafından üretilmiş yalanlar olduğunu ifade etti.


Açıklamasında, “Partimiz 2011 genel seçimlerinde Demokrat Parti ile ittifak yapmıştı.  2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de CHP ve MHP'nin de içinde olduğu partilerin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemiş ve o çatı ittifakta yer almıştı. Bu anlamda partimiz ittifakları daha önce de yapmış, ittifak kültürü olan bir partidir” diyen Emre Polat şöyle devam etti; “Partimizin altılı masaya davet edilmesi özellikle iktidar kanadında bir rahatsızlık oluşturdu. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanının birkaç hafta önce 'gereğini yapın' diye talimatlandırdığı bazı gazetecilerden hemen ses gelmesi yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu, bu adımın Türkiye demokrasisi adına ne kadar kıymetli olduğunu da göstermesi bakımından anlamlıdır. Biz iktidar tarafının kalemşörlerinden bu sesler geldikçe yapılan işin doğruluğunu da tespit etmiş oluyoruz. Bu anlamda hakkımızda ortaya atılan ve yıllar önce FETÖ'nün kullandığı taktikle iftira yöntemlerini kullanan kişilerin maksatlı olduğunu ve bunlarla ilgili her türlü hukuki işlemin başlatıldığını ifade etmek istiyorum”

“Atatürk kırmızı çizgimizdir”

“Bağımsız Türkiye Partisi Atatürk'ün kurduğu Bağımsız Türkiye idealini sonuna kadar yaşatmak ve bu ideal için Türk gençliğinin siyasette aktif olarak yer almasını sağlayacak en önemli partidir” diyen Polat şöyle devam etti;  “Bakın bu seçimlerde 7.5 milyon seçmen ilk defa oy kullanacak. Biz gençlerimizin siyasetten uzaklaşmasını, bu ülkeden umudunu kesmesini istemiyoruz. Genel başkanımızın ifade ettiği gibi, biz gençlerimizi yönetmeye değil gençlerle beraber bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Bu anlamda BTP'nin durduğu yer çok nettir. Hem merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş hem de genel başkanımızı Hüseyin Baş Atatürk'ü, bağımsızlığı kırmızı çizgi olarak görmektedir.”

Yorumlar (0)