Alparslan Türkeş'in oğlundan Bahçeli'ye 'Andımız' çağrısı!

MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş, MHP lideri Bahçeli'ye Andımız konusunda çağrıda bulundu. Türkeş, "Yaparsan Türk tarihine şerefle geçersin, yapmazsan MHP'yi esir, kendini de rezil etmiş şekilde tarihe geçersin" dedi.

SİYASET 15.03.2021, 11:47 15.03.2021, 12:02
Alparslan Türkeş'in oğlundan Bahçeli'ye 'Andımız' çağrısı!

Türk Eğitim-Sen, 2013 senesinde öğrenci andının kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin iptali için Danıştay’a dava açmıştı. Danıştay 8. Dairesi de, 2018 yılında andı kaldıran yönetmelik hükmünü oyçokluğu ile iptale kadar götürmüştü. Ancak, Danıştay’ın “and okutulsun” kararı uygulanmadığı gerekçesiyle sendikalar tarafından MEB yetkilileri hakkında açıklamalar yapılarak suç duyurusunda bulunulmuştu.

MEB de Danıştay 8. Dairesi’nin Andımız kararını, bir üst Kurul olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda temyiz etmiş ve yürütmeyi durdurma talebinde bulunmuştu.

Danıştay’dan son karar geldi. Mahkeme kararına göre öğrenci andının okullarda okunmamasına karar verildi.

TÜRKEŞ'İN OĞLUNDAN BOMBA HATIRLATMA

MHP'nin kurucu Lideri Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Andımızla ilgili eski sözlerini Twitter'dan hatırlattı, Bahçeli'nin 45 saniyelik bir videosunu yayınladı.

Bahçeli o konuşmasında, "En az haftada birgün o ikametgahın önünde Andımızı okutmazsam namerdim. Devlet dairelerinden sildiğin T.C'yi her tarafa tekrar yazdırmazsam namerdim. Bunların alayının hesabını da sormazsam namerdim. Ama Cenab-ı Allah ne büyük ki günü saati geldi, bir işaret koydu. Nedir o? 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu..." diyor.

Yorumlar (0)