Akşener'den 'İnce' Mesaj:Milletime verdiğim bir söz var;Seçildiğim gün parlamenter sisteme dönüş yapacağız

Meral Akşener, Millet İttifakı olarak parlamenter sisteme geri dönme konusunda milletimize bir söz verdik; sözümüzün arkasındayız.

SİYASET 04.06.2018, 00:14 04.06.2018, 00:14
Akşener'den 'İnce' Mesaj:Milletime verdiğim bir söz var;Seçildiğim gün parlamenter sisteme dönüş yapacağız

 İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmenin nedenini açıkladı.

Akşener'in Twitter hesabında yaptığı açıklama şu şekilde:


Millet İttifakı olarak parlamenter sisteme geri dönme konusunda milletimize bir söz verdik; sözümüzün arkasındayız.Bunun yol haritasını tarihlendirerek milletimizle paylaşmak için  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapacağım.Konumuz budur. 

Milletime verdiğim  bir söz var.Cumhurbaşkanı seçildiğim gün parlamenter sisteme dönüş ilgili o programı başlatacağıma dair sözüm var. Devam ediyorum bu düşüncemde. Siyasiler milletine verdiği sözün arkasında durmalıdır.  Bir şahsı memnun etmek yerine devlet, millettini mutlu etmek yönüyle bir yönetim anlaşına sahip olmalıdır. Ve Türkiye'nin sözünün eri, olduğu gibi görünün insanlara ve bir yönetim anlayışına ihtiyacı var.


MUHARREM İNCE'NİN 2 YIL BAŞKANLIK İSTEĞİ

 CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin katıldığı bir programda  parlamenter sisteme geçiş için 2 yıllık bir süreden bahsetmesinin yurttaşlarda rahatsızlık yaratmıştı. Bu açıklamanın ardından İyi Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, millet ittifakına kritik bir çağrı yapmıştı. O çağrının ilk görüşmesi Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında gerçekleşecek.

 

 

Millet İttifakı olarak parlamenter sisteme geri dönme konusunda milletimize bir söz verdik; sözümüzün arkasındayız.#YüzünüGüneşeDönTürkiye pic.twitter.com/n66ci9s2kG

— Meral Akşener (@meral_aksener) 3 Haziran 2018

 

 

Yorumlar (0)