Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Almanya'nın toplantı iptali faşist bir uygulamadır

Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanması ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılması planlanan toplantıların iptal edilmesiyle tırmandı.

SİYASET 04.03.2017, 20:34 04.03.2017, 20:34
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Almanya'nın toplantı iptali faşist bir uygulamadır

 

Nihat Zeybekci için ayarlanan ikinci toplantının da iptal edilmesinin ardından değerlendirmede bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk bakanların Almanya'da engellenmesinin Belediye'yi aşan bir irade neticesinde gerçekleştiğini söyledi. "Bize yapılan uygulama faşist bir uygulamadır" diyen Bozdağ "Türk Adalet Bakanı’na yapılan haksızlık karşısında sürekli susan Alman siyasetçiler, yöneticiler, ülkelerinde sürekli artan aşırıcılık karşısında tavır geliştirmezlerse, tedbir geliştirmezlerse bu anlayış Almanya'nın her bir tarafını tutuğu zaman sayın Merkel bile konuşacak yer bulmakta zorlanabilir" dedi.

 


Bize yapılan uygulama faşist bir uygulamadır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı konuşmada, "Aşırıcılığa karşı, aşırılıklara karşı insan haklarını korumak, demokrasiyi korumak, hukuku korumak hepimizin görevidir ve bu aşırıcılıklarla dünyanın neresinde olursa olsun birlikte mücadele etmemiz şarttır. Bize yapılan uygulama, faşist bir uygulamadır. Demokratik değerlerin çiğnendiği bir uygulamadır, Alman anayasanını, Almanya'nın taraf olduğu insan hakları sözleşmesinin ayaklar altına alınmasıdır. Hukuk devletinin çiğnenmesidir, Türk toplumunun toplanma hakkının engellenmesidir, orada bulunan Türk toplumunun hem de Türkiye Adalet Bakanının kendini ifade edebilme hürriyetinin engellenmesidir. Almanya'nın geçmişindeki hastalıkların yeniden depreştiğini görmekten büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim." dedi.

Yorumlar (0)