Sağlık Bakanı Koca'dan Koronavirüs açıklaması: İran'dan gelen, hastalık şüphesi bulunan yolcular ülkeye alınmıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulunun toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı.

SAĞLIK 21.02.2020, 16:50 21.02.2020, 16:51
Sağlık Bakanı Koca'dan Koronavirüs açıklaması: İran'dan gelen, hastalık şüphesi bulunan yolcular ülkeye alınmıyor

Koca, İran Sağlık Bakanı ile telefonda görüştüğünü belirten Koca, "Virüsü tedbirlerle ülkemizden uzak tutmayı başardık" dedi. Dün geceden itibaren İran'dan gelen yolcuların sağlık kontrolünden geçirilmeye başlandığını söyleyen Koca hastalık belirtisi olanların ülkeye alınmadığını ifade etti.

Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

"İran Sağlık Bakanı ile görüştüm ve yanınızdayız mesajı verdim. İran Sağlık Bakanı, şüpheli vakanın 750 olduğunu 18 vakada pozitif Korona virüs bulunduğunu 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Dün geceden itibaren İran'dan gelen tüm yolcuları sağlık personelimiz sağlık kontrolünden geçiriyor. Hastalık belirtisi olanlar alınmıyor. Hasta olan ateşi olan öksürük burun akıntısı gibi hastalık belirtisi olan yolcuları sınırdan içeri almamaya başladık Ağrı sınır kapısında benzer bir vakayı dün içeri almamış olduk.

Gelecek hafta Çin'e yine bir kargo uçağıyla daha büyük miktarda tıbbi yardım malzemesi ve ekipman göndermeyi planlıyoruz."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ile İran'da ortaya çıkan Koronavirüs (Kovid-19) hakkında telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmeye ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan Koca, "İran Sağlık Bakanı Sayın Said Nemeki ile ülkelerinde yaşanan Kovid-19 vakasıyla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdik. İki ülke arasında alınması gereken tedbirleri acilen hayata geçireceğimizi karşılıklı olarak teyit ettik. Komşumuzun bu hadiseye karşı her zaman yanındayız." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)