İYİ Parti'nin ilaç krizi ile ilgili araştırma önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi!

İYİ Parti’nin ilgili Meclis’e sunduğu önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

SAĞLIK 21.12.2022, 11:36
İYİ Parti'nin ilaç krizi ile ilgili araştırma önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi!

TBMM Genel kurulunun 20.12.2022 tarihli oturumunda, İYİ Parti’nin ‘‘İlaç fiyatlandırmasında kurun yükseltilmesi, ilaçların bulunamaması ve ilaçta yaşanan krizin araştırılmasına’’ ilişkin grup önerisi görüşüldü.

Partisinin grup önerisi üzerine söz alan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, ‘‘Uzun yıllardır ülkemizde ilaca erişimde hastaların sorun yaşandığını, enflasyonun her alanda olduğu gibi hastaların ilaca ulaşamamalarının bir nedeni olduğunu, çocuk antibiyotik ile ağrı kesiciler, ateş düşürücüler, hammadde ve ambalaj fiyat artışlarına ulaşamadığı gerekçesi ile piyasaya yeterli miktarda arz edilmediğini’’ söyledi.

Son 10 yılda çıkan 10 adet yeni nesil antibiyotikten sadece 1 tanesinin ülkemizde var olduğunu belirten belirten Kabukcuoğlu, “Hepimizin bildiği, ismi G ile başlayan parasetemol+kafeinden oluşan, tek kaşeler halinde satılan 89 yıllık bir ilacımız var. Geçtiğimiz yıl 1 kutusu 3,5 TL iken, şimdi 14 TL olmuş. Bu enflasyon, bu fakirlik insanlarımızı tüketti. İlaca erişmek vatandaş için hayal olmaya başladı.’’ ifadesini kullandı.

Kabukcuoğlu ayrıca konuyla ilgili, ‘’1400 yataklı Eskişehir devlet hastanesini yıkıp, 1000 yataklı şehir hastanesi yapmak, günümüzde hasta olan insanların tedavi bedellerini çocuklarına ödetmek marifet değildir’’ diye konuştu.

Yorumlar (0)