"COVİD 19’da Vaka Sayısı Dünyada Azalıyor, Türkiye’de Artıyor "

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemi bitmeden virüse karşı önlemlerin kaldırılmasının, toplumun rehavete sokulmasının faturasının ağır olduğunu söyledi. Vaka ve vefat sayılarında son 1 ayda korkunç bir artış yaşandığını kaydeden Bulut, “Temmuz ayının başında 25 olan haftalık vefat sayısı, 337’ye; 57 bin 113 olan vaka sayısı 406 bin 322’ye yükseldi. Sonbahara doğru vaka sayısı daha da artacak. Acilen önlemlere geri dönülmeli” dedi.

SAĞLIK 09.08.2022, 11:02
"COVİD 19’da Vaka Sayısı Dünyada Azalıyor, Türkiye’de Artıyor "

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, koronavirüs vaka ve vefat sayılarında son 1 ayda yaşanan korkunç artışa dikkat çekti. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Bulut, tüm dünya koronavirüsle mücadeleye devam ederken, bir tek ülkemizde pandemi yokmuş gibi davranıldığını söyledi.

VAKA VE VEFAT SAYISI PATLADI

Pandemi bitmeden “vakalar düşüyor, maskeleri de çıkarıyoruz” denilerek virüse karşı bütün önlemlerin kaldırılmasının, aşılama ve testlerin yetersiz yapılmasının, toplumun rehavete sokulmasının faturasının ağır olduğunu belirten Bulut, “Virüse yönelik açıklanan verilerin kapsamı dar, aşılama az, günlük test sayısı dahi açıklanmıyor. Vaka sayısı davefat sayısı da adeta patladı. Açıklanan rakamlar ne kadar doğrudur onu da ayrı tutuyorum” dedi.

ÖNLEM ALINMIYOR

Bu istatistiklere rağmen en küçük bir tedbir alınmadığına vurgu yapan, CHP’li Bulut, şöyle devam etti:

“Geçmiş dönemde de aynı sorunları yaşadık. Virüse karşı önlemler alınmadığında sonra daha ciddi tedbirler almak durumunda kalıyorsunuz. İşyerlerini kapatıyoruz, okulları kapatıyoruz, toplu taşımaları yasaklamalara başlıyoruz.Şimdiden önlemler alınabilir. Örneğin toplu taşımada maske zorunluluğu tekrar gelebilir, test sayısı artırılabilir. Ancak bunlara ilişkin en küçük bir tedbir alma gibi bir niyetlerinin olmadığı görülüyor. Pandemi ile mücadeleyi adeta Allaha havale etmiş bir Sağlık Bakanı var. Bu yalancı bahar bitiyor. Önümüz sonbahar, kış ayları. Vaka sayısı okulların açılacağı sonbahara doğru daha da artacak. Türkiyeomicron varyantının etkisiyle yeni ve ciddi bir Covid-19 dalgasıyla karşı karşıya kalacak.  Bunun sorumlusu Sağlık Bakanı’nın bizatihi kendisidir.”

DÜNYADA AZALIYOR, TÜRKİYE’DE ARTIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Kovid-19 salgınına ilişkin haftalık raporda, dünya genelinde vaka sayılarının yüzde 9 azaldığının kaydedildiğini bildiren Bulut, “Tüm dünyada koronavirüs vaka sayıları azalırken, Türkiye’de tam aksine artıyor. Vaka ve vefat sayılarında son 1 ayda korkunç bir artış yaşandı. Temmuz ayının başında 25 olan haftalık vefat sayısı, 337’ye; 57 bin 113 olan vaka sayısı 406 bin 322’ye yükseldi. Sonbahara doğru vaka sayısı daha da artacak” dedi.

Yorumlar (0)