CHP'li Vekil:Hükümet vatandaşı test yapabilmek için yalan söylemek zorunda bırakıyor

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Mecliste düzenlediği basın toplantısında Pandemideki son durumu ele aldı.

SAĞLIK 08.02.2022, 11:43
CHP'li Vekil:Hükümet vatandaşı test yapabilmek için yalan söylemek zorunda bırakıyor


Hükümetin yeni adı 3’te 1 Hükümetidir diyen Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde:

Eşi pozitif olan kişiye temaslı olarak test yaptırmaya gittiğinde test yapılmıyor. Ancak bilinçli olarak bazı şikayetler söyleyerek testi yaptırabiliyor ve pozitif çıkıyor. Neredeyse her ailede böyle örnekler var. Sağlık Bakanlığı kendisi yalan konuştuğu gibi insanları da test yaptırabilmek için yalan konuşmaya sürüklüyor.

Hükümetin pandemideki stratejisi şudur; Omicron zaten hafif geçiyor, aşıların da etkinliği varyantlarla azaldı, dolayısıyla canli virüsün toplumda serbest dolaşımını arttırarak, bir sürü bağışıklığı, doğal bagisikligin peşine düştü. Hükümet, pozitif olanları 7 gün sonra test kontrolü olmadan işlerine, öğrencileri okullara göndererek, temaslı kişilere ve tarama amaçlı yapılan testlere de engel koyarak bilinçli olarak hastalığı yaymaktadır.

Dün tüm Türkiye için vaka sayısı 100 bin sınırıni aşmıştır  İlan edilen toplam vefat sayısı 198 iken, sadece İstanbul ilindeki vefat sayısı 93’tür. Türkiye nüfusunun 5'te 1'i İstanbul'da yaşamakta, tüm vakaların 5'te 1'inin İstanbulda olduğunu açıklayan hükümetin vefatlarda ise aynı oranda açıklama yapmaması enteresandır. Bu hükümet pandemi boyunca tüm rakamları 3’te 1 oranında açıklamaktadır. Artık bu hükümetin adı 3’te 1 hükümetidir.

Türkovac aşısının kullanıma girmesi memnuniyet vericidir. 1920'lerde aşı üretebilen bu ülkenin 2020’lerde üretemeyeceğini söylemek mümkün değildir. Hükümete olmasa da bilim insanlarımıza güveniyoruz Böylesi bilimsel çalışmaların artarak devamını diliyoruz.

Yorumlar (0)