CHP'Lİ SERVET ÜNSAL:ŞEHİR HASTANELERİ SAĞLIĞA ZARARLIDIR

Şehir Hastaneleri için şirketlerle yapılan sözleşmelerin kamuoyundan gizlendiğini belirten CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, çok sayıda usulsüz ve uygunsuz uygulama nedeniyle hem devletin çok büyük zarara uğratıldığını hem de yurttaşların kaliteli sağlık hizmeti alamadığını dile getirdi.

SAĞLIK 14.10.2019, 16:11
CHP'Lİ SERVET ÜNSAL:ŞEHİR HASTANELERİ SAĞLIĞA ZARARLIDIR

Uzun zamandır büyük tartışmalara yol açan Şehir Hastaneleriyle ilgili sorunlar gün geçtikçe artıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, Şehir Hastanelerinde yaşanan problemleri ve yaşanan usulsüzlükleri verdiği önergelerle ve gerçekleştirdiği basın toplantısıyla gündeme taşıdı.,

Şehir Hastaneleri için şirketlerle yapılan sözleşmelerin kamuoyundan gizlendiğini belirten CHP’li Ünsal, çok sayıda usulsüz ve uygunsuz uygulama nedeniyle hem devletin çok büyük zarara uğratıldığını hem de yurttaşların kaliteli sağlık hizmeti alamadığını dile getirdi.

Konuyla ilgili uzun zamandır çalışma ve inceleme yaptığını söyleyen CHP Milletvekili Dr. Servet Ünsal, Şehir Hastaneleriyle ilgili skandal niteliğindeki gerçeklerin son Sayıştay Denetim Raporlarına da yansıdığını ifade etti.

Şehir Hastaneleri için şirketlere gereksiz yere kullanım ve yer-hizmet bedelleri ödendiğini, sözleşmelerde usulsüz şekilde değişiklik yapıldığını, verilen hasta garantileri nedeniyle kamu zararı yaşandığını, hizmet alımı bedellerinde kafa karıştıracak boyutta farklar olduğunu söyleyen Ünsal, sözleşmelerin şirketler tarafından haksız yere feshedilmesi halinde bile Devletin tazminat ödemek zorunda bırakıldığını belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Ünsal, verdiği önergelerle Şehir Hastanelerinde yaşanan skandalları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya tek tek sorduğunu ifade ederek konunun takipçisi olacağını söyledi.

Meclis’te konuyla ilgili bir basın toplantısı da gerçekleştiren CHP’li Ünsal, şehir hastaneleri üzerinden her uygulamada şirketlere haksız kazanç sağlandığını ve hastaların mağdur edildiğini belirterek “zarar ve skandaldan başka bir şey olmayan bu kurumları anlatmak için tek bir cümle yeterlidir. Şehir Hastaneleri Sağlığa Zararlıdır” dedi.


 

Yorumlar (0)