CHP'Lİ İLGEZDİ: AİLE HEKİMLERİNE İPTAL EDİLEN YÖNETMELİĞE GÖRE CEZA KESİLİYOR!

Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Aile Hekimleri “Ceza Yönetmeliği” bazı il müdürlüklerinde halen uygulanıyor. Yönetmeliğe atıfla bazı hekimlerin sözleşmeleri yenilenmedi.

SAĞLIK 06.01.2023, 16:25
CHP'Lİ  İLGEZDİ: AİLE HEKİMLERİNE İPTAL EDİLEN YÖNETMELİĞE GÖRE CEZA KESİLİYOR!

CHP Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, “Bazı il müdürlükleri iptal edilmiş bu yönetmeliğe dayanarak hekimlerin sözleşmelerini yenilemiyorlar. Şu an tespit ettiğimiz iller İzmir, İstanbul, Erzurum, Kütahya, Konya, Gaziantep, Van, Samsun, Tokat ve Amasya. İzmir’de 2 hekimin diğer illerde ise birer hekimin sözleşmesi yenilenmedi. Bu açıkça hukuk devletine aykırıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, 30 Haziran 2021’de yapılan değişiklik ile Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin adeta ceza yönetmeliğine dönüştüğünü hatırlatarak, “Aile hekimlerimiz, haklarını yok eden yönetmeliğe karşı hukuki haklarını kullandılar ve 21.06.2022 tarihli Anayasa Mahkemesi Kararı ile cezai hükümler içeren maddelerin iptaline karar verildi. Mevzuatta boşluk olmaması için 9 ay süre ile yürürlükte kalan yönetmelik maddeleri ile ilgili halen bir çalışma yapılmadı. Anayasa Mahkemesinin hukuka aykırı bulduğu maddeler halen bazı illerde uygulanıyor. Bu açıkça hukukun ayaklar altına alınmasıdır” diye konuştu.

KEYFE KEDER UYGULAMA

CHP’li Dr. Akkuş İlgezdi, il müdürlüklerine keyfe keder uygulamalar yapıldığını da belirterek, “aynı fiile, aynı il müdürlüğü faklı cezalar kesebiliyor. İller arasında da o kadar çok fark var ki! Örneğin bir ilde sendika kararı ile iş bırakmak yasal kabul edilirken, başka bir ilde bu durum suç kabul edilerek, hekimin sözleşmesi yenilenmemiş. Bu nedenle halkımızın sağlık hizmetlerinden yararlanması engelleniyor” dedi.

Yorumlar (0)