Tescilli 'Atatürk düşmanı' Mustafa Armağan usta gazeteci Adnan Bulut'tan şikayetçi oldu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e düşmanlığı ile bilinen ve bu nedenle hapis cezası olan FETÖ kurumlarında yönetici, medya organlarında yazarlık yapan sözde tarihçi Mustafa Armağan, usta gazeteci, KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut'tan şikayetçi oldu.

MEDYA 27.09.2023, 16:48
Tescilli 'Atatürk düşmanı' Mustafa Armağan usta gazeteci Adnan Bulut'tan şikayetçi oldu

KRT'de yer alan habere göre, Atatürk düşmanlığında sicili kabarık olan, Atatürk'e etmedik hakaret, atmadık iftira bırakmayan ve bu nedenle hapis cezası alan sözde tarihçi AKİT yazarı Mustafa Armağan, usta gazeteci KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut'tan Facebook paylaşımı nedeniyle şikayetçi oldu. Bulut, Anadolu Adliyesi'ne giderek savcıya ifade verdi.

DERS GİBİ İFADE...

Bulut, ifadesinde Armağan'ın sık sık Atatürk'e hakaretleri ile gündeme geldiğini belirterek, Derin Tarih Dergisi'nde yazdığı dönemde 2017 yılının mayıs ayı içerisinde hapis cezası aldığını hatırlattı. Bulut, "Atatürk'e yönelik hassasiyetimiz ve sosyal duyarlılığımız nedeniyle tepki olarak ben de şikayete konu edilen paylaşımı yapmış olabilirim. Kendisinin Ulu Önder'e yapmış olduğu hakaretlerin etkisi ile tahrik altında yapılmış söylemlerdir." dedi.

Paylaşmının suç unsuru oluşturmadığının altını çizen Bulut, Armağan'ın Atatürk'e ettiği hakaretlerin dosyasını da savcılığa teslim etti.

ARMAĞAN'IN KİRLİ SİCİLİ

Armağan 1995’ten 2015’e kadar Fethullah Gülen'in yayın organı Zaman’da yazdı. Hükümetin, FETÖ ile ilişkilerin koparılması için milat kabul ettiği 17-25 Aralık 2013’ten sonra da yazılarını sürdürdü.

FETÖ'CÜLERE ÖVGÜLER YAĞDIRMIŞ

Armağan, Fetullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın yayın bölümü yöneticisiydi. Gülen’i öven, ‘Medya Aynasında Fethullah Gülen (Kozadan Kelebeğe)’ ve ‘Diyaloğa Adanmış Hayat’ kitaplarını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan cemaate ‘Haşhaşiler’ dediğinde “Hizmet hareketine haşhaşi demek hakkaniyetle bağdaşmaz” diye savundu.

TVNET’te yayınlanan ve Armağan’ın sunduğu ‘Derin Tarih’ adlı programın konuklarından Süleyman Yeşilyurt, “Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değil, Çankaya’nın nikahsız ‘firts lady’sidir” dedi.

Dergide o dönem, Latife Hanım'a ait olduğu iddia edilerek Atatürk'e hakaret eden bir mektup yayınlamıştı.

ATATÜRK HEYKELİ KALDIRILDI, HAKARET TWEETLERİ ATTI

Derin Tarih adlı dergide sürekli olarak Atatürk düşmanlığı yapan, Rize’deki Atatürk heykeli kaldırıldığında da “Bize bu şan yeter” diyen Armağan, Yeşilyurt’un Afet İnan hakkındaki sözlerini onaylamıştı. Armagan, Rize'deki Atatürk heykeli kaldırıldığında bu tweetleri atmıştı:

Armağan dergiden sonra sosyal paylaşım sitesi Instagram’dan da Atatürk’e yönelik çirkin paylaşımlara devam etmişti. Yazdığı tarih içerikli kitaplarla meslektaşları tarafından “yalan yanlış bilgiler vermekle” suçlanan Armağan, buradaki hesabını adeta Atatürk’e ‘hakaret etmek için’ kullandı ve kullanmaya da devam ediyor.

Yorumlar (0)