Sürücü Kursları Federasyonu: Yıllarca eğitim veriyormuş gibi yaparak MEB'i kandırdık, dersler 3 saat bile sürmedi!

"Özeleştiri yapmadan doğruyu bulmak gerçekten çok zor"

MEDYA 23.11.2016, 13:15 23.11.2016, 13:15
Sürücü Kursları Federasyonu: Yıllarca eğitim veriyormuş gibi yaparak MEB'i kandırdık, dersler 3 saat bile sürmedi!

Sürücü Kursları Federasyonu Genel Başkanı Lokman Yıldırım, kurslarda verilen eğitimle ilgili olarak "Yıllarca, eğitim veriyormuş gibi yaparak birbirimizi kandırdık. Milli Eğitim Bakanlığı’nı kandırdık biz sürücü kursları olarak" dediğini aktardı. Yıldırım, "Şu anda D sınıfına dönüştürülmüş olan, eski sertifika karşılığıyla söyleyeyim; E sınıfı otobüs sürücü belgesi için mesela. 45 saat ders yazdık; 2 saat, 3 saat ders vermeden, yani yapıyormuş gibi bu işi yürütmeye çalıştık. Biz 25 yıl bu süreci böyle getirdik arkadaşlar" ifadesini kullandı.

 

T24' te yer alan habere göre, Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik,  Ankara’da, ATO Kongre Merkezi’nde toplanan 7’nci Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ’nda konuşan Yıldırım'ın açıklamalarını şöyle aktardı:

 

“Yıllarca, eğitim veriyormuş gibi yaparak birbirimizi kandırdık. Saatlerce ders yazdık... Otobüs sürücü belgesi için 45 saat ders yazdık, 3 saat bile ders vermeden bu işi yürütmeye çalıştık.”

 

Bu itirafta bulunan kişi Lokman Yıldırım.

 

Lokman Yıldırım kim?

 

Sürücü Kursları Federasyonu Genel Başkanı.

 

Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu’nun da Genel Başkan Yardımcısı.

 

Pekiyi Yıldırım bu çarpıcı itirafın da içinde yer aldığı konuşmayı ne zaman ve nerede yapıyor?

 

Daha 5 gün önce, 18 Kasım 2016 tarihinde, Ankara’da, ATO Kongre Merkezi’nde toplanan 7’nci Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ’nda, kürsüden yaptığı konuşmada söylüyor Lokman Yıldırım bunları.

 

***

 

Bu ülkenin karayollarında her gün insanlar ölüyor, insanlar yaralanıyor.

 

Bu ülkenin karayollarında özellikle kamyon ve yolcu otobüsü gibi ağır vasıtaların karıştığı trafik kazalarında (bunlara kaza demek doğruysa tabii) insanlar dul, çocuklar öksüz / yetim kalıyor, anne babalar evlatlarını kaybediyor.

 

Karayolları adeta kan gölü bu ülkede.

Yorumlar (0)