Sahrap Soysal ile Mutfak Hikayeleri Haber Global’de başlıyor!

Verdiği tarifleri ve içtenliği ile gönüllere taht kuran Sahrap Soysal, Haber Global’de ekranlara geri dönecek. Sahrap Soysal’ın yepyeni gezi ve yemek programı Mutfak Hikayeleri, 20 Mart Pazar günü saat 12.15’te başlayacak.

MEDYA 17.03.2022, 14:02
Sahrap Soysal ile Mutfak Hikayeleri  Haber Global’de başlıyor!

Gazetekritik/ Bugüne kadar sayısız televizyon programı ile izleyicilerin karşısına çıkan, yazdığı yemek kitapları ile dünyada çok sayıda ödül alan Sahrap Soysal, her pazar Haber Global’de olacak. Soysal, bitmek bilmeyen enerjisi ile ülkemizin farklı köşelerinde izleyicilerin karşısına çıkacak. Yemeklerin hikayelerini, şehirlerin kültürünü, tarihini ve değişimini “Mutfak Hikayeleri”nde izleyenler ile paylaşarak, şehir turizmine katkı sağlayacak. Soysal, ziyaret ettiği illerde o şehrin önde gelen isimleriyle yörenin yemeklerini birlikte yapıp, tadına bakacak. Soysal, sosyal meselelere de dikkat çekecek. Özellikle üreten kadına destek konusunu öne çıkaracak.

Sahrap Soysal üyesi olduğu FAO’nun (Gıda ve Tarım Örgütü) başlattığı “Sosyal Gastronomi” hareketi ile evlerde gıda israfının nasıl önleneceği hakkında bilgiler verecek. İzleyicilerin kendi mutfaklarında nasıl ekonomi yapabileceklerinden bahsedecek. Soysal, Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünü yaptığı, Cumhurbaşkanlığı Himayesinde çıkarılan “Türk Mutfağı” isimli, kendi tariflerinin de yer aldığı kitaptan, mutfağımızın ne kadar zengin ve her yemeğimizin nasıl farklı bir hikayesi olduğunu anlatacak.

Soysal programda, geleneksel Türk mutfağından örnekleri, yöre mutfaklarını konukları ile paylaşırken, muhteşem enerjisi ile ekran başındakilerin hem damaklarına hitap edecek hem de sohbeti ile izleyenlerin günlerine neşe katacak.

Sahrap Soysal yeni programıyla ilgili “Haber Global’de yeni bir programa başlamak beni çok heyecanlandırıyor. Yemekle ve yemeğin kültürüyle ilgili yepyeni keşifler yapmak, unutulan lezzetleri gün ışığına çıkarmak işimin en sevdiğim tarafı. Pazar günleri 12.15’te her hafta farklı bir şehrin mutfak hikayesini anlatacağım. Bu programda özellikle kadın üretici, kadın kooperatifi ve kadın çiftçileri tanıtmaya, anlatmaya özen göstereceğiz. İzleyicilerin de ilgiyle seyredeceğine inanıyorum.” diyor.

  

Mutfak Hikayeleri’nin ilk bölümünde Sahrap Soysal, aynı zamanda marka elçisi olduğu zeytin diyarı Akhisar’a gidiyor. Soysal, zeytin hasadında yöre kadınları ile zeytin toplayacak, tarlada yemek yapacak. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve eşi ile kadın kooperatifinin mutfağına girecek. Adını Sahrap Soysal’ın verdiği “Amazon eriştesi”ni hazırlayacak. Akhisar köftesinin ve Balkanlar’dan Akhisar’a taşınan katmerin nasıl yapıldığını ustalarından öğrenecek.

“Sahrap Soysal ile Mutfak Hikayeleri”nin ilk bölümünü ve özel bölüm videolarını youtube.com/haberglobal sayfasından izleyebilirsiniz.

Sahrap Soysal kimdir?

1959, Gümüşhane doğumlu. 1983 yılında ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun oldu. 1989-1990 yılları arasında Londra’da İşletme, Pazarlama ve Halkla İlişkiler programlarını tamamladı. 1993’te Almanya’da Mühendislik Sigortaları ve Genel Sigortacılık eğitim seminerine katıldı.

1999-2000 yılları arasında mahmure.com’da “Anne ve Çocuk” köşesini hazırladı. 2000-2002 yıllarında Kanal D’de Sabah Şekerleri programında “Sahrap Abla” köşesini hazırladı ve sundu.

2001 -2003 yılları arasında Kanal D’de “Mutfakta Keyif” programını hazırladı ve sundu. 2002 yılında Doğan Yayın Grubu gazetelerinde, yemek eki dergilerinde yayın danışmanı ve editör olarak çalıştı. Parents, Gezgin, Seninle dergileri için özel yemek sayfaları hazırladı. Kelebek gazetesinde “Bir Yemek Masalı” köşesini yazdı. 2003 yılında Hürriyet Almanya için “Sahrap Soysal ile Ziyafet” dergisini hazırladı.

“Bir Yemek Masalı”, “Anne Ben Acıktım”, “Sevgilim Akşama Ne Pişirdin”, “Derviş Sofraları”, “Anadolu Lezzet Dolu”, “Her Eve Lazım Salata ve Mezeler”, “Kalaylı Kaplarda Alaylı Yemekler”, “Labneli Lezzetler” ve “Zeytinli Yemekler” adlı sekiz adet yemek kitabı yazdı.

Soysal, “Bir Yemek Masalı” kitabıyla Uluslararası Gourmand yemek kitapları yarışmasında dünya birinciliği kazandı. “Derviş Sofraları” isimli kitabıyla yemek kültür tarihi dalında Londra ve Frankfurt Kitap Fuarları’nda ödül aldı. 2005’te TRT 1’de yemek kültür programı sunuculuğu, 2007’de “Her Eve Lazım” program sunuculuğu, 2011’de “8 Numarada Şenlik Var” program sunuculuğu, 2012-2016 yıllarında Star TV yemek programı sunuculuğu, 2016-2018 yılları arasında da Kanal D’de yemek programı sunuculuğu yaptı.

Sahrap Soysal, 20 Mart 2022 tarihinden itibaren Haber Global’de “Mutfak Hikayeleri” programıyla seyirci ile buluşacak.

Evli olan Soysal, Mehmet ve ikiz Hasan ile Ömer’in annesidir.

Yorumlar (0)