Gazeteci Cihan Güner kimdir? İşte Cihan Güner'in bilinmeyenleri...

Dijital teknolojinin gelişimi ve internetin yaygınlaşmasıyla hayatımızın bir parçası haline gelen dijital medya, gazetecilik alanında da büyük bir dönüşüme neden oldu. Türkiye'nin önde gelen haber sitelerinden krttv.com.tr'nin genel yayın yönetmeni Cihan Güner, 25 yılı aşkın mesleki tecrübesinin yanı sıra bu dönüşümü karşılayan ilk gazetecilerden biri olarak adından sıkça söz ettiriyor.

MEDYA 31.10.2022, 15:57
Gazeteci Cihan Güner kimdir? İşte Cihan Güner'in bilinmeyenleri...

krttv.com.tr Genel Yayın YönetmenCihan Güner, Türkiye'de dijital gazeteciliğin önde gelen isimlerinden biri olarak anılıyor. Meslek hayatı boyunca pek çok başarıya imza atan Güner, genel yayın yönetmenliğini üstlendiği Yurt gazetesi ve KRT TV haber sitelerinde yakaladığı istikrarla sektörün simge isimlerinden biri olmanın yanı sıra hayatı en çok merak edilen gazetecilerin başında yer alıyor. 

Yurt gazetesi haber sitesinin başına geçmesinin ardından kısa sürede sitenin kullanıcı trafiğinde peş peşe rekorlar kaydedilirken bu süreçte Güner'in gazetecilik ilke ve etik değerlerine bağlı yayın anlayışı takdir topladı. Güner, 2018 yılında genel yayın yönetmenliğini üstlendiği KRT TV haber sitesini ekibiyle sıfırdan kurup Türkiye çapında önemli yayın organlarından biri haline getirerek başarılarına yenilerini ekledi.

Halen KRT TV haber sitesi genel yayın yönetmenliği görevini sürdüren Cihan Güner, gazeteciliğe yeni adım atan meslektaşlarına da ilham kaynağı olmaya devam ediyor. 

İşte, pek çok kişi tarafından merak edilen gazeteci Cihan Güner'in hayatı...

CİHAN GÜNER KİMDİR?

Gazeteci Cihan Güner, 9 Eylül 1982'de İstanbul'da doğdu. Aslen Tuncelilidir. İlköğretimi mahalle okulunda tamamladıktan sonra Avcılar Sabancı 50. Yıl Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1995 yılında 13 yaşındayken Siyasal Birikim gazetesinde dağıtıcı olarak başlayarak burada sırasıyla foto muhabirlik, muhabirlik, haber koordinatörlüğü, haber müdürlüğü, yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın yönetmenliği görevlerinde bulundu.


Cihan Güner ve Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan.

Bir süreliğine DHA'da muhabirlik yaptıktan sonra İlhan Selçuk'un başyazarı olduğu Cumhuriyet gazetesine adım attı. Uzun süre Esenyurt Belediyesi'nde basın danışmanı olarak hizmet vermesinin ardından Yurt gazetesinin haber sitesinin genel yayın yönetmeliğini üstlendi. 


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cihan Güner.

Cihan Güner, Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Zafer Aras.

Cihan Güner ve KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut.

Cihan Güner ve KRT TV avukatı, ceza hukukçusu, CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu üyesi Av. Mustafa Karakaş.

Son olarak 2018 yılından bu yana KRT TV haber sitesinin genel yayın yönetmeni olarak görev yapan Güner'in Ada Deniz isimli bir kız çocuğu vardır.


Ada Deniz Güner ve Cihan Güner.

Yorumlar (0)