'Cemo' türküsüne cezaya RTÜK üyesinden tepki!

RTÜK, salgın döneminde müzisyenler için düzenlenen gecede Hilmi Yarayıcı'nın seslendirdiği 'Cemo' türküsü için Halk TV'ye ceza verdi.

MEDYA 07.07.2021, 17:03 07.07.2021, 17:11
'Cemo' türküsüne cezaya RTÜK üyesinden tepki!

Halk TV, Aşık Veysel Kültür Derneği ile birlikte tam kapanmada işsiz kalan müzisyenler için #TürkülerSusmaz sloganıyla gece düzenlemiş ve birçok sanatçı da destek vermişti. 


 Halk TV'nin organize ettiği gecede, eski Grup Yorum solisti Hilmi Yarayıcı'nın seslendirdiği 'Cemo' türküsü nedeniyle ceza kesti.


RTÜK ÜYESİ KONURALP'TEN TEPKİ!

RTÜK Üyesi Okan Konuralp sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma tepki göstererek, Yaşar Kemal’den bir alıntıyla  “Bu gelip geçici duruma bakıp, umutsuzluğa düşmenin gereği yok.” dedi.


İşte Konuralp'in o paylaşımı:


CHP eski Mv. Hilmi Yarayıcı’nın Cemo’yu seslendirmesini “terör örgütü propagandası” kabul eden RTÜK, oy çokluğuyla HalkTV’ye para ve program durdurma cezası verdi. Yaşar Kemal’den bir alıntıyla karara bakışım şöyle: “Bu gelip geçici duruma bakıp, umutsuzluğa düşmenin gereği yok.”


Öte yandan RTÜK, FOX-KRT-TELE1-TV100’e de para cezası verdi. Mevcut siyasi irade ve bu iradenin RTÜK’teki yansıması fikir/ ifade ve basın özgürlüğünün önündeki engeldir. Lakin tüm engeller de aşılmak içindir. Aşılır! Son not: Sözcü Tv’ye -geç de olsa- logo onayı verilmiştir.

Yorumlar (0)