banner773

İYİ Partili Vekil'den Tarım ve Orman Bakanına 8 maddelik soru!

İYİ Parti'li Vekil Bahşi, Tarım ve Orman Bakanına Türkiye’de bitme noktasına gelen hayvancılığın canlandırılması için ne gibi tedbirler alındığını sordu.

MECLİS 02.06.2020, 11:04
İYİ Partili Vekil'den Tarım ve Orman Bakanına 8 maddelik soru!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Tarım ve Orman Bakanına Türkiye’de bitme noktasına gelen hayvancılığın tekrar hak ettiği yere gelebilmesi için ne gibi tedbirler alındığını sordu.

Milletvekili Bahşi önergesinde;

Ülkemiz topraklarının daha verimli kullanılması ve Türk Çiftçisin refahının artırılması doğrudan hayvansal üretimin arttırılmasına bağlıdır. Mera sorunu hayvancılığın en önemli sorunudur. Hayvanların kapalı alanda 12 ay sürekli fiyatı artan yemle beslenmesi, süt ve et maliyetini doğrudan etkilemektedir. Yem fiyatları ve girdi maliyetlerindeki artışlar, mera alanlarının azalmasından dolayı hayvancılık sektörü çok zor durumdadır.

Buna göre;

1-2002-2020 yılları arasında ülkemizdeki toplam mera alanı ne kadardır?

2-2002-2020 yılları arasında imara açılan tarım ve mera alanlarının ne kadarı yerleşim yeri ne kadarı OSB olarak kullandırılmıştır?

3-Mera arazilerinden TOKİ’ye tahsis edilen miktar ne kadardır?

4-Hayvancılığın desteklenmesi amacıyla mera alanlarının ücretsiz olarak hayvancılıkla uğraşan besicilere tahsisi düşünülmekte midir?

5-Bozulan ekonominin faturası kendi merasında hayvan otlatmak için para ödeyecek olan köylüye mi kesilmek istenmektedir?

6-2005 sonrasında büyük bir sıkıntı içerisine giren hayvancılık sektörü için bir darbe değil midir?

7-Yem fiyatlarının çok pahalı olduğu günümüzde şimdi de çayır-meralar paralı olması hayvancılığın tamamen bitmesi anlamına gelmez mi?

8-Türkiye’de bitme noktasına gelen hayvancılığın tekrar hak ettiği yere gelebilmesi için ne gibi tedbirler alınmaktadır? diye sordu.

Yorumlar (0)