CHP'Lİ TAMAYLIGİL'DEN İSMET İNÖNÜ MESAJI

CHP İSTANBUL MILLETVEKILI BIHLUN TAMAYLIGIL’IN, İSMET İNÖNÜ’NÜN 43. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ NEDENIYLE YAZILI BIR MESAJ YAYINLADI.

MECLİS 25.12.2016, 21:25 25.12.2016, 21:25
CHP'Lİ TAMAYLIGİL'DEN İSMET İNÖNÜ MESAJI

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil mesajında şunlara yer verdi; 

 

“Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın büyük komutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin değişmez genel başkanı İsmet İnönü’yü, aramızdan ayrılışının 43. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. 

 

Dış polikada yaşanan çıkmazlar nedeniyle, bu gün Türkiye Cumhuriyeti’ni zor bir sürece sokanların, Lozan Antlaşması ile ülkemizin kaderini değiştiren İsmet İnönü’den alacakları çok dersler vardır. 

 

Onun dış politikada ki ince zekası ve öngörüsü sayesinde zaferler kanlı cephelerde değil, ustaca kurulmuş olan diplomatik masalarda kazanılmıştır. 


İsmet İnönü’yü tek adam olmakla itham edenlerin, bu gün hak ve hukuk ihlali yaparak, devletin bütün kurumlarını tek kişiye bağlama çabaları ibretliktir. 


Milli mücadele kahramanımız İsmet İnönü, “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” sözleri ile o gün olduğu gibi, bu günde bizlere yol göstermeye devam edecektir. 

 

Türkiye Cumhuriyeti ve Dünya barışına yapmış olduğu katkılardan dolayı İsmet İnönü’yü ölümünün 43. yıl dönümünde bir kez daha minnet ve rahmetle anıyoruz. “

Yorumlar (0)