CHP'Lİ MELİKE BASMACI: ÜLKEDE TERÖR VE EKONOMİK KRİZ VARKEN AKP UÇKUR PEŞİNDE

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, AKP tarafından meclise getirilen önergeye “AKP yapılmayacak olanı yine yaptı; Çıkan yasa, bir tecavüzcü tecavüz ettiği kadınla evlenirse ceza almayacak.

MECLİS 18.11.2016, 22:08 18.11.2016, 22:08
CHP'Lİ MELİKE BASMACI: ÜLKEDE TERÖR VE EKONOMİK KRİZ VARKEN AKP UÇKUR PEŞİNDE

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, “Ülkede terör belası varken, işsizlik varken, AKP uçkurla uğraşıyor. Bu yasa ile hapislerdeki Ensarcılar ve tecavüzcüler dışarıya çıkartılmak mı isteniyor.” dedi.



CHP Milletvekili Melike Basmacı, “Mağduru tecavüzcüsüyle evlendirilmek zorunda bırakacak” AKP’nin Meclise sunduğu önergenin asla kabul edilemez olduğunu belirterek “Ülkede terör belası varken, işsizlik varken, AKP uçkurla uğraşıyor” dedi.



CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, AKP tarafından meclise getirilen önergeye “AKP yapılmayacak olanı yine yaptı; Çıkan yasa, bir tecavüzcü tecavüz ettiği kadınla evlenirse ceza almayacak. Tecavüzcüyü HAPİSTEN kurtarırken bir kız çocuğunu ömür boyu EVLİLİĞE HAPSETMEK çözüm müdür?. Biz Anneler olarak CHP’li kadınlar olarak buna izin vermeyeceğiz. Çocukları sustursalar da bizi susturamayacaklar.” diye konuştu.



Türkiye’nin ekonomik krizle, yut içinde ve yurt dışında terör belası ile boğuşurken AKP’nin uçkurla alakalı bir önergeyi meclise sunmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Melike Basmacı; “Ülkemde her gün binlerce işyeri kapanırken, işsizlik yüzde 11.3 olmuşken, Sınırlarımızda savaşlar yaşanırken, Çocuğuna harçlık veremediği için intihar eden babalar varken, insanlarımız açlıkla ve terörle boğuşurken, AKP’nin tecavüzcüleri koruyan bir yasa çıkarmaya çalışması asla kabul edilemez. Çıkarılacak olan yasayla, küçük yaştaki kız çocukları tecavüzcüsüyle evlendirilecek. Erkek çocuğa tecavüz edenlerle, hayvana tecavüz edenler ne olacak? Onlar da tecavüzcüsüyle evlendirilecek mi?”dedi.



Melike Basmacı, “Din sömürüsü ile yıllarca meydanlarda oy toplayan AKP, bugün Türk halkının Müslümanların manevi değerlerini yerle bir etmekle meşguldür. Basiretsizliğin ve şaşırmışlığın bir örneği olan yasa önergesi kabul edilemez. Türk Anneleri ve CHP’li kadınlar olarak bu yasayı meclise getirenleri asla affetmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.



Basmacı, Salı günü meclis gündeminde tekrar oylanacak yasa teklifini engellemek için CHP grubunun sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.

Yorumlar (0)