CHP'Lİ GÜLAY YEDEKCİ'DEN HÜKÜMETE: FAKİR FUKARANIN DÜŞMANI MISINIZ?

Bir pilavı bir çocuk tek başına satın alamıyor, iki çocuk birlikte yiyor. Garip gurabaya düşman mısınız?"

MECLİS 16.12.2016, 16:46 16.12.2016, 16:46
CHP'Lİ GÜLAY YEDEKCİ'DEN HÜKÜMETE: FAKİR FUKARANIN DÜŞMANI MISINIZ?

 

Yedekci, "Bir belediye hizmet binası niçin ibadet yeri olarak gösterilmiştir? Ayrıca, orada sadece fakir öğrenciler okuduğu için mi o okulun bahçesine illaki rezidans yapıyorsunuz? Bir pilavı bir çocuk tek başına satın alamıyor, iki çocuk birlikte yiyor. Garip gurabaya düşman mısınız?" dedi.





CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci’nin TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma şöyle:



Şişli Belediyesi hizmet binası Bakanlık tarafından hazırlanan imar planlarında ibadet yeri olarak gösterilmiştir. Yanında bulunan Şişli Endüstri Meslek Lisesinin bahçesine de 4 adet rezidans yapılmaktadır. Bu okullara yapılan rezidans Taş Yapı tarafından yapılmakta ve Şişli Belediyesi şu anda anıt yapıya yakın olduğu için bu gerekçeyle bu inşaatı durdurmuştur. Soruyoruz: Bir belediye hizmet binası niçin ibadet yeri olarak gösterilmiştir? Ayrıca, orada sadece fakir öğrenciler okuduğu için mi o okulun bahçesine illaki rezidans yapıyorsunuz? Bir pilavı bir çocuk tek başına satın alamıyor, iki çocuk birlikte yiyor. Garip gurabaya düşman mısınız?





Dere ıslahlarını betonla yapıyorsunuz. 130 bin futbol sahası kadar orman alanını kaybettik son beş yılda "tahsis" adı altında. Yeni çıkan 80/(4) maddeyle ormanlar, meralar proje bazlı yatırım alanları olarak kullanılabilecek. Türkiye’de, İstanbul’da özellikle, yeşil alan yüzde 1,3 refüjler de dâhil olmak üzere; New York’ta bunun 10 katından fazla, yüzde 14. Bunlardan bihaber olduğunuz kanaatinde olduğum için açıklama yaptım.

Yorumlar (0)