CHP'Lİ ALTACA, YATALAK HASTASI OLAN AİLERİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, evde bakıma muhtaç, yatalak hastası olanların sorunlarını TBMM’ye taşıdı.

MECLİS 04.07.2016, 03:01 04.07.2016, 03:01
CHP'Lİ ALTACA, YATALAK HASTASI OLAN AİLERİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

 

Altaca Kayışoğlu, son yıllarda tıp alanındaki gelişmelerin yaşam standardını olumlu yönde etkilediğini, buna paralel olarak da ortalama yaşam sürelerinde dikkate değer bir yükseliş olduğunu ancak ileri yaş bakımında Türkiye’nin aynı performansı göstermede sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.

 

CHP Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Ortalama yaşam süresinin 80’lere dayanması sevindirici ancak yaşlı bakımında olabilecek sorunlar için ne yazık ki aynı ölçüde çalışmalar yapılmıyor.

 

Bugün yaşlı bakımında en önemli sorunlardan bir tanesi yeterli bakım evinin olmaması, geriatri konusundaki çalışmaların gündemimizde yeterince yer almamasıdır” dedi.

 

Nüfusu 80 milyona yaklaşan Türkiye’de yaşlı nüfusun da buna paralel olarak artacak olması nedeniyle gerekli önlemler geç olmadan alınmasını isteyen Altaca Kayışoğlu, “Yaşlı nüfusun önemli bir bölümünün ekonomik yönden de desteğe ihtiyaç duyuyor.

 

Mesela, yatağa bağımlı hastası olanlar hasta bezi alırken ciddi sıkıntılar yaşıyorlar.

 

Asgari ücretle geçinen aileler, kendileri için büyük paralar ifade eden 200, 300 liralık hasta bezi parasını medikal firmalarına peşin ödemek zorundalar.

 

Ödedikleri parayı geri alabilmek içinse bir iki ay beklemek zorunda kalıyorlar.

 

Hasta bezi kullanan bu ailelerin zorunlu olan bu ihtiyaçlarının karşılanması sosyal devlet olmanın bir gereğidir.

 

Bu sorun ivedilikle çözüme kavuşturulmalı, yoksul aileler hiç değilse bu konuda sorun yaşamaktan kurtarılmalılar” diye konuştu.

Yorumlar (0)