Gülşen hakkında gözaltı kararı!

Hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” kapsamına giren TCK 216 ile suçlanarak polis eşliğinde mevcutlu olarak savcılığa getirilmesine karar verilen Gülşen için gözaltı kararı çıktı.

MAGAZİN 25.08.2022, 12:05
Gülşen hakkında gözaltı kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılık, şarkıcı Gülşen'in konser verdiği sırada sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılmasına karar verdi. Başsavcılıkça, şarkıcı Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi talimatı da vermişti.

GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Flaş haber bugün geldi. Gülşen hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, verdiği konser esnasında yaptığı konuşma nedeniyle şarkıcı Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderdi.

Geçen nisanda verdiği bir konserde, “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” demesinin yer aldığı bir videonun dolaşıma sokulmasının ardından savcılığın soruşturma başlattığı şarkıcı Gülşen hakkında Gülşen hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan gözaltı kararı verildi. 

NE OLMUŞTU?

Son dönemde kıyafetleri nedeniyle sık sık hedef gösterilen Gülşen'in sahnedeyken yaptığı bir konuşma sosyal medyada gündem olmuştu. Gülşen, akşam saatlerinde sosyal medyada paylaşılan videosunda bir kişi hakkında, "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadelerine yer vermişti.

Gülşen'in 30 Nisan'daki konseri sırasında sahnede "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" dediği görüntüler tartışma yaratmıştı.  Öte yandan sosyal medyada imam hatip ile ilgili sözlerinin ardından "#GülşenTutuklansın" ve "TCK216" etiketine yaklaşık 60 bin tweet atıldı.

Yorumlar (0)