banner773

Ezgi Mola'ya destek veren Hazal Kaya hakkında 'Musa Orhan'a hakaret' davası açıldı

Ezgi Mola ve Farah Zeynep Abdullah'ın ardından oyuncu Hazal Kaya hakkında da Musa Orhan'a toplumsal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

MAGAZİN 12.01.2023, 20:30
Ezgi Mola'ya destek veren Hazal Kaya hakkında 'Musa Orhan'a hakaret' davası açıldı


Bugün avukatlarıyla ifade vermeye giden Hazal Kaya, mevzuyla ilgili olarak toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Musa Orhan bana da hakaret davası açmış da olay o. Bu şekilde bir gelir modeli oluşmuş sanırım” dedi.

Beşiri ilçesinde tabancayla intihara kalkışan ve 34 gün sonra 18 Ağustos 2020'de hastanede hayatını kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta Siirt'te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan'ın kendisine cinsel atakda bulunmuş olduğu iddiasını yazdı. Orhan hakkında Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan azca olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık Orhan'ın yargılanması sürerken, sosyal medyadan yaşananlara tepki yağdı. Oyuncu Ezgi Mola, 20 Ağustos 2020'de toplumsal medya hesabından bir paylaşım yaptı.


Mola'ya ceza verilmişti
Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola'nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturmanın peşinden Mola hakkında 'sesli, yazılı yada görüntülü bir iletiyle hakaret' kabahatlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında savunma yapan Ezgi Mola, Musa Orhan'ı tanımadığını, toplumsal medya hesapları ve internet haber sitelerinde okumuş olduğu yorumlardan sonrasında tweet attığını söyleyerek, "hanıma şiddete yönelik olarak bu ifadeleri kullandım. Tüm basın kanallarında çıkan haberlerde rahmetli İpek Er'in iddiasını doğrulayan adli tıp raporunu görünce, öteki sosyal medya kullanıcıları gibi ben de tabii ki bu durumun üzüntüsünü yaşadım ve üzüntümü toplumsal medya hesabımda paylaştım. Benden önce 160 bin küsur bu konuyla alakalı tweet atıldı ve mevzu Türkiye gündemine girdi. Kadına yönelik şiddete karşı daha önce de paylaşımlarım oldu, bundan sonrasında da olmaya devam edecek. Çünkü kadına şiddetin ülkemizde kanayan bir yara bulunduğunu düşünüyorum. Ana akım medyanın konu üzerine haberlerini okuduğumda çok öfkelendim ve artık sona ermesi için bahse mevzu olan tweeti attım. Burada yorumumu şahsa değil; duruma yaptım. Beraatimi talep ediyorum" dedi.


Mahkeme, 24 Mayıs 2022'de açıkladığı kararla, Ezgi Mola'ya 'hakaret' kabahatunu işlediği kanaatiyle 87 gün adli para cezası karşılığı 6 bin 960 lira para cezası verdi.


Ezgi Mola'ya destek olan Farah Zeynep Abdullah hakkında da dava açılmıştı
Yargılamanın tamamlanmasının ardından Ezgi Mola’ya destek olmak için tweet atan oyuncu Farah Zeynep Abdullah hakkında Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş da 30 Ağustos'ta Uşak Banaz Cumhuriyet Başsavcılığı'na müvekkiline hareket ettiği sebebi öne sürülerek suç duyurusunda bulunmuş oldu.

Yorumlar (0)