Cinsel saldırıyla suçlanan Kevin Spacey 5 yıl hapisle yargılanacak

Bugüne kadar hakkında birçok taciz iddiası öne sürülen ünlü aktör Kevin Spacey, 18 yaşında bir genci taciz suçundan 7 Ocak’ta hakim karşısına çıkıyor. Suçlu bulunması halinde Spacey’ye 5 yıl hapis cezası verilebilecek.

MAGAZİN 27.12.2018, 09:22 27.12.2018, 09:22
Cinsel saldırıyla suçlanan Kevin Spacey 5 yıl hapisle yargılanacak

Kevin Spacey, Temmuz 2016’da Boston TV sunucusunun oğluna cinsel tacizde bulunmakla suçlanıyor. Sunucu, Spacey’i, olayın yaşandığı tarihte 18 yaşında olan oğluna alkol almakla ve sonra da oğlunu taciz etmekle suçladı. Massachusetts’te yasal alkol tüketme yaşı 21.

59 yaşındaki ABD’li oyuncu, olayla ilgili 7 Ocak’ta hakim karşısına çıkacak. Suçlu bulunması halinde beş yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Bir yıldan uzun bir süre önce hakkında cinsel saldırı iddiaları ortaya atılmasından bu yana Oscar’lı oyuncunun kariyeri düşüşe geçti.

İddialar nedeniyle House of Cards dizisindeki karakterine son verilen Spacey’nin rol aldığı Billionaire Boys Club filmi de ABD’de Ağustos ayında vizyona girdiği ilk gece gişede büyük hüsran yaşadı ve yalnızca 126 dolar gelir elde etti.

Ünlü aktör, dün sosyal medya hesabından, House of Cards dizisinde canlandırdığı Frank Underwood karakterine bürünerek iddiaları yalanladığı bir video yayınladı.

Spacey videoda “Yapmadığımı bilmene rağmen bana güveniyordun. Yani bitirmedik, başkalarının ne dediği önemli değil. Ve ayrıca, ne istediğini biliyorum. Beni geri istiyorsun. Tabii ki, bazıları her şeye inanıyor ve her şeyi itiraf etmemi duymak için büyük bir beklentiye girdiler. Sadece her şeyin doğru olduğunu söylediğimi duymak için ölüyorlar. Hak ettiğimi almamı istiyor. Bu kolay olmaz mıydı? Her şey bu kadar basit olsaydı… ama hem sen hem de ben o kadar basit olmadığını biliyoruz. Ne politikada, ne de hayatta… ama kanıt olmadan en kötüsüne inanmazsın. Bilmeden yargılamak için acele edemezsin gerçekleri; doğru mu, yoksa onlar zaten var mı? Hayır, sen, sen… bundan daha zekisin” ifadelerini kullandı.

Netlix’te yayınlanan House of Cards dizisinde Spacey, iktidar uğruna bir gazeteciyi ve bir siyasetçiyi öldüren, başkan olma hevesinde bir siyasetçiyi oynuyordu.

Paylaştığı videoyla Spacey, hakkında cinsel saldırı iddialarının çıktığı geçen Kasım ayından bu yana ilk kez kamuoyuna çıkmış oldu.

Yorumlar (0)