banner773

Ahmet Kural'dan Ayşe Arman'ın röportaj talebine ret: İçten değil

Ayşe Arman yaptığı röportajda Sıla'nın tarafında olduğunu belirtmişti

MAGAZİN 29.12.2018, 19:27 29.12.2018, 19:27
Ahmet Kural'dan Ayşe Arman'ın röportaj talebine ret: İçten değil

Hürriyet köşe yazarı Ayşe Arman, geçtiğimiz günlerde Ahmet Kural’dan şiddet gördüğünü iddia eden Sıla Gençoğlu ile röportaj yaparak "taraf olduğunu" söyledi. Ahmet Kural da kendisine de röportaj talebi gönderen Ayşe Arman’ın isteğini reddetti. Kural, açıklamasında Arman'la ilgili para karşılığı röportaj yaptığı iddialarını ima etti.

Arman, Sıla Gençoğlu ile yaptığı röportaj haberinin başında Sıla’nın tarafında olduğunu söyleyerek Ahmet Kural’a köşesinin açık olduğunu söylemişti.

"Tarafınızı belli etmişsiniz"

Ayşe Arman’a sosyal medyadan cevap veren Kural "para ile röportaj yaptığı" iddialarını ima ederek şöyle dedi, “Hürriyet Gazetesi’ndeki köşenizde 25.12.2018 Salı günü yayınlanan ve üç gün sürecek röportajınızın ilk bölümün giriş cümlesinde açık bir şekilde tarafınızı beyan etmişsiniz. Söylediklerimi ve olayın yaşandığı günden bugüne kadar olanları, belirttiğiniz bu taraf çerçevesinde yorumlayarak giriş bölümüne devam etmişsiniz. Akabinde adını ‘kadın kadına dertleşme’ olarak koyduğunuz bu röportajın ilk bölümünün yayımlandığı aynı gün öğlen saatlerinde asistanınız Hande Hanım’dan, menajerim Dilek Tözen’i arayarak benimle de bir röportaj yapmak isteğiniz iletmesini rica etmişsiniz. Türkiye’nin gündemini oluşturan röportajlarınıza saygı duymakla birlikte, talebinizi bu konuya özgü ve bahsettiğim nedenlerden içten bulmuyorum. Yaptığınız röportajın tek taraflı bir röportaj olduğu algısının toplumda oluştuğunu gördüğünüzü anlıyorum. Savunma hakkımı kullanacağım bir dava sürecinin başladığı bir dönemde, kamuoyunu ve yargıyı bilerek veya bilmeyerek etkileyecek, çizdiğiniz çerçevedeki bir fiili durumun içinde ilkesel olarak yer almayacağım. Yakın geçmişte başka bir konuyla ilgili etrafınızda dönen ama kişide yarattığı manevi kırılganlık ve toplumsal itibar zedelemesi açısından benzer sonuçlar yaratan bir lince maruz kalmış bir gazeteci olarak, sizin bu kararımı en iyi anlayacak kişi olduğunuzu düşünüyorum. Konuların getireceği noktaların gerekli kılacağı kamuoyunu bilgilendirme hakkım saklı kalmak kaydıyla, talebinizi üzülerek kabul edemeyeceğimi bildirmek isterim.”


"bir lince maruz kalmış bir gazeteci olarak" kısmı düzeltilmiştir.

Yorumlar (0)