Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, çocuklarla buluştu

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Emniyet Müdürü Şener Derin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat İlker Erdemir ve beraberindeki heyetle birlikte Mamak Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda eğitim gören çocuklarla bir araya geldi. Burada çocuklarla yakından ilgilenen Şahin, onlarla birlikte trafik eğitiminde yer aldı.

YEREL 10.05.2024, 17:40
Mamak Belediye Başkanı  Veli Gündüz Şahin, çocuklarla buluştu

Ankara’daki çeşitli okullar ve kurumlar, çocukların erken yaşta trafik bilincine sahip olmaları için Mamak Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’na ziyaretlerde bulunuyor. Trafik Haftası kapsamında Habibe Mehmet Kaya Anaokulu ve Neşeli Tren Anaokulu öğrencileri, Mamak Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda çeşitli eğitimlere katıldı. Çocuklar, oluşturulan eğitim parkurunda, trafik ışıklarını, kavşakları, işaret ve levha kurallarını yakından öğrendi. Akülü araçları ile parkurda tura çıkan minikler, trafikte neler yapılması gerektiğine ilişkin uygulamalı eğitim aldı.

 

Mamak Belediye Başkanı  Veli Gündüz Şahin, çocuklarla buluştu

 

Mamak Kaymakamı Ali SırmalıTrafik Haftası sebebiyle Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda eğitim alan çocuklarla bir araya geldi. Çocukların, trafik kuralları açısından oldukça bilinçli olduklarını ifade eden Sırmalı, Burada öğrencilerimizle birlikte uygulama yaptık. Öğretmenlerimiz nezaretinde onların trafik kurallarına uymasıyla alakalı bilgiler verdik. Çocuklarımız çok bilinçliler, bundan dolayı da gurur duyduk. Tabii ilçemizdeki çocuk trafik parkı güzel bir imkân. Bunu değerlendirmek istiyoruz. Bu konuda bütün vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Trafik kazalarında yaralanmaların, ölümlü olayların azaltılmasını istiyoruz. Bundan dolayı da bu çalışmaları yapmaktayız. Ben, özellikle bütün sürücülerimizi, yayalarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. İnsan canı, çok ama çok önemli. Kurallara uyulsun, bu kazalar olmasın. Bugün de burada bu eğitimi vermekten dolayı büyük bir mutluluk duymaktayız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘Önce Trafik Kurallarına Uymamız Gerekiyor’

 

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın Ankara’daki en önemli tesislerden biri olduğuna dikkat çekerek, “Tesisimiz, çok güzel bir tesis. Ankara’da parmakla gösterilir. Çocuklara trafik eğitimi anlamında güzel bir tesis olmuş. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünyada bir tane kural vardır ve her ülkede bu kural geçerlidir. O kural da trafik kurallarıdır. Dil, lisan, memleket, ülke neresi olursa olsun bu kural aynı şekilde geçerlidir. Benim temennim insanlık kuralları da böyle tek olsun, her yerde iyi insanlar olsun ve trafik kuralları gibi her yerde geçsin. İlkokullarımızda trafik eğitimi mutlaka ders olarak anlatılıyordur fakat daha programlı şekilde anaokulları ve ilkokullarda ders olarak okutulmalı. Trafik kuralı olmayan yerde insanlık kuralı da olmuyor. Trafik kuralına rivayet edilmeyen yerde muhakkak sorunlar çıkıyor; kazalar, kavgalar oluyor. Önce trafik kurallarına uymamız gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)