İzmir Büyükşehir Genel Sekreteri Buğra Gökçe'den yangın tepkisi:Ağaçlardan ne istiyorsunuz günah değil mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan sonra iki numaralı Genel Sekterlik koltuğunu, geldiği günden bugüne başarılı bir şekilde yürüten Dr. Buğra Gökçe'den Kadifekale'de çıkarılan yangına tepki geldi.

YEREL 03.06.2018, 16:04 03.06.2018, 16:04
İzmir Büyükşehir Genel Sekreteri Buğra Gökçe'den yangın tepkisi:Ağaçlardan ne istiyorsunuz günah değil mi?

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe İzmir'in en önemli bürokratlarından bir olarak biliniyor. Ankara Çankaya'daki başarılı çalışmalarından sonra İzmir Büyükşehir'de görev yapan Gökçe İzmir'in çehresini değiştiren projelere imza attı. Sahil düzenlemesinden, ulaşım hattına bir önemli projenin yaratıcısı olan Gökçe Kadifekale'de çıkartılan yangına sert tepki gösterdi.

 

Sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulunan Gökçe;


 "Yine Kadifekale yine yangın...
Sistematik olarak bu bölgedeki emek emek işlenen ağaçlandırma alanımızda yangın çık(arıl)ıyor!..
Bu yıl aynı bölgede 20 küçük yangın daha var kayıtlarımızda! 
Yazıklar olsun.. 
Ağaçlardan ne istiyorsunuz günah değil mi? 
İnsaf, vicdan ne olur!..

mesajını ile ağaçların yakılmasına tepki gösterdi.

 


Dr. Buğra Gökçe kimdir?

 

1974 yılında Ankara’da doğdu. Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi’nden sonra Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden 1995 yılında mezun oldu. Aynı üniversiteden 2000 yılında yüksek lisans derecesi aldı. 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden şehir planlama ana bilim dalında doktora derecesi alan Gökçe, 2007 yılı içinde Japon hükümetinin sağladığı burs ile Japonya’da “Japon Kentleri, Kent Planlama ve Uygulamaları” konusunda 3 aylık uluslararası eğitim çalışmasına katıldı.

 

1997 yılı başında Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi’nde başladığı kamu görevi kapsamında, Ankara kentinin planlı-düzenli ve sağlıklı gelişimi hedefi doğrultusunda çok sayıda plan ve şehircilik uygulaması oluşturulabilmesine yönelik çalışmalar yürüttü.

 

Aynı süreçte bir yandan akademik ve mesleki çalışmalara ve diğer yandan da meslek odası bünyesinde aktif yöneticilik görevleri üstlendi. Bu süreçte birçok komisyon çalışması, bilimsel toplantı ve etkinlikte aktif olarak yer aldı. “Kent Merkezi”, “Merkez İş Alanı”, “Yerel Yönetimler”, “Ankara Kenti ve Planlaması” konularında çok sayıda yazısı, bilimsel yayınlar içerisinde yer buldu.

 

TMMOB Şehir Plancıları Odası’nda; 2002-2004 yılları arasında Ankara Şube yönetim kurulu üyeliği, 2004-2006 yılları arasında Oda genel merkezinde II. başkanlık, 2006-2007 yılları arasında ise Oda Genel Başkanlığı görevlerini yürüttü.

 

2005 yılından bu yana Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev alan Gökçe, 2008 yılından bu yana ise İzmir II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliği va başkanlığı yapmaktadır.

 

Ayrıca, ulusal ve uluslararası kentsel tasarım ve planlama içerikli proje yarışmalarında içerisinde bulunduğu veya ekip başı olduğu proje gruplarıyla; 1 adet birincilik, 1 adet üçüncülük ve 1 adet 1. mansiyon derecesi bulunmaktadır.

 

2009 yılı içerisinde Çankaya Belediye Başkanlığı’nda görev yapabilmek üzere Büyükşehir Belediyesi’nden naklen geçiş için 2 kez muvafakat talep edilmesine karşın, bu talebin Büyükşehir Belediyesince rededilmesi üzerine, 2010 yılı başında devlet memuriyetinden istifa eden Gökçe, 2010 Mart ayından bu yana Çankaya Belediye Başkanlığı emrinde görev yaptı. Gökçe son olarak İzmir büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve Alt Yapı Dairesi Başkanı olarak görev yapıyordu. Akademik ilgi alanları; kent merkezi, metropoliten planlama, kentsel projeler üzerinedir.

Yorumlar (0)