CHP Fatih'te ibreler Yetişgin'e çevrildi

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AKP İstanbul'da 39 ilçenin belediye başkan adayını adayını açıkladı.

YEREL 11.01.2019, 12:08 11.01.2019, 12:08
CHP Fatih'te ibreler Yetişgin'e çevrildi

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AKP İstanbul'da 39 ilçenin belediye başkan adayını adayını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en çok önem verdiği ilçelerden biri olan Fatih'te AKP, TOKİ Başkanı Mehmet Ergül Turan'ı aday gösterdi. CHP'den de Fatih Adayı için kritik bir hamle geldi, ibreler Yusuf Yetişgin'e çevrildi.    


CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) adayı olarak Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu göstermesinin ardından gözler ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP için 'İstanbul'dan geldiler, İstanbul'dan gidecekler. Geldikleri gibi gidecekler' görüşünde. Kılıçdaroğlu, İstanbul'u kazanmak için uyumlu bir ekip kurmanın planlarını yapıyor. CHP lideri, adaylar üzerinde çok sıkı bir çalışma içerisinde. Kılıçdaroğlu, bu kapsamda bazı ilçelere çok önem veriyor. CHP Lideri'nin özel listesinde bulunan yerlerden biri de Fatih. Kılıçdaroğlu, Fatih'te gösterilecek adayın İBB seçimlerine etki edeceği inancında.

YETİŞGİN'İN OLMAMASINA İMAMOĞLU'NDAN SİTEM

CHP Genel Merkezi'nin yaptığı çalışmalarda Fatih'te CHP İlçe Başkanı Soner Özimer ve Yusuf Yetişgin ismi öne çıktı. Ancak Özimer'in sadece CHP'lilerden oy alabileceği görüşü ağır bastı. Fatih camii ve Türbesi ziyaretinde Özimer’in pasif kalması, istenilen düzeyde gerçekleşmemesi parti yönetiminin dikkatinden kaçmadı. İBB adayı İmamoğlu da, ziyaret sırasında Yetişgin'in olmadığını, CHP ilçe örgütünün aday adayı Yetişgin'i davet etmediğini öğrendi. İmamoğlu'nun ilçe örgütüne Yetişgin'in davet edilmemesine sitem ettiği belirtiliyor.

TÜM PROGRAMLARDA YANINDA

İmamoğlu'nun bu ziyaretinden sonra Yetişgin'in tüm programlarda İmamoğlu'nun yanında yer alması dikkat çekti. Yetişgin, Fatih Cammi ziyaretinden haberdar edilmediğini o nedenle katılamadığını İmamoğlu'na aktardığı öğrenildi.

'FATİH'İ YETİŞGİN KAZANIR'

CHP yönetimin yaptığı çalışmalarda Yetişgin'in Fatih'te halkla iç içe olduğu, Fatih'in tüm sorunlarına hakim durumda olduğu, çözüm ve hizmet planlarının tatmin edici olduğu belirtildi. Genel Merkez'de Yetişgin'in; AKP'liler dahil, milliyetçi-muhafazakar kesimden, İYİ Partililerden oy alabilecek o kesimi de ikna edebilecek bir isim olduğu görüşü hakim. Doğu ve güneydoğu yörelerinden oy alabilecek olması,  STK ve azınlıkların önderlerinin de değer verip sevip sayması, Tarihi Yarım Adayı çok iyi bilmesi, aynı zamanda ailece yıllardır Fatih'in önde gelen esnaflarından olmaları da Yetişgin'i bir adım öne çıkartıyor. Yetişgin'in, AKP adayı bürokrat TOKİ Başkanı Mehmet Ergül Turan'a karşı halk desteğini arkasına alarak Fatih'i kazanabileceği belirtiliyor.


KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZEL GÖREVLENDİRME

Kılıçdaroğlu'nun çok ince eleyip sık dokuduktan sonra Yetişgin isminde mutabık kaldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu, İstanbul'da çok güvendiği bir ismi de Yetişgin için özel olarak görevlendirdi. Bu ikilinin seçim sürecinde beraber çalışacağı ifade ediliyor. İmamoğlu ve Yetişgin'in uyumlu çalışması ile hem İstanbul'un hem de Fatih'in kazanılması planlanıyor. Kılıçdaroğlu'nun bu görevlendirmesinden sonra Fatih'in CHP adayının yüzde 90 Yetişgin olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar (0)