ARITMAN, 10 KASIM'DA ATATÜRK'E SESLENDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Canan Arıtman, Atatürk'ün 80. ölüm yıl dönümünde vatansever kurumların yaptığı bir basın açıklamasına ve 11. Ataya Saygı Yürüyüşü'ne katıldı. Arıtman, 10 Kasım nedeniyle bulunduğu programlarda Atatürk'e seslenerek Andımız vurgusu yaptı. Yürüyüşte, Arıtman ve Kocaoğlu'nun yan yana yürümesi ve yakın temaslarda bulunması dikkat çekti.

YEREL 11.11.2018, 15:44 11.11.2018, 15:44
ARITMAN, 10 KASIM'DA ATATÜRK'E SESLENDİ

Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de anmalar düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan CHP İzmir Eski Milletvekili Dr. Canan Arıtman, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 80. ölüm yıl dönümünde yapılan programlara katıldı.

Canan Arıtman, ilk önce Türkiye Gençlik Birliği önderliğinde düzenlenen, Türkiye Liseliler Birliği, Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı ve Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi'nin katılımcı olduğu basın açıklamasında konuşmacı oldu. Aynı zamanda Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı olan Arıtman, konuşmasına "Öncelikle  80. ölüm yıl dönümünde büyük önderimiz, kurtarıcımız, kurucumuz büyük Atatürk'ümüzü her gün katlanarak artan bir sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" diyerek başladı.

"Atatürk, milletimizin yegane birleştirici gücüdür"

Konuşmasında Atatürk'e seslenen Arıtman, "Sen milletimizin yegane birleştirici gücüsün! Öyle büyüksün ki harici ve dahili düşmanlarını bile dize getirdin. 'İki ayyaş' diyenler senden medet umar oldu. Oy uğruna bile olsa tescilli düşmanlarımıza 'Atatürk hepimizindir' dedirttin. Huzurunda sap gibi duruyorlar. Ancak Andımızı okutmuyorlar Atam!" dedi.

"Andımızı her yerde okuyacağız"

Andımızın bir an önce tekrar okutulması gerektiğini belirten Arıtman, "Biliyoruz ki, Andımızı yasaklayanlar; milletimizi bölmek, parçalamak isteyen emperyalistlerin maşalarıdır. Gaflet, dalalet hatta hıyanet içindedirler. Ancak onlara fırsat vermeyeceğiz. Hain emellerine ulaşamayacaklar. Her şeye ve hepsine rağmen Andımızı her yerde okuyacağız, çocuklarımıza belleteceğiz, çocuklarımızın hepsini birer Atatürk yapacağız. Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet, kimsesiz değildir, göstereceğiz. Emanetin emin ellerdedir Atam, rahat uyu. Vatan sana minnettardır" diyerek sözlerini sona erdirdi.

Kocaoğlu ile yan yana yürüdüler

Demokratik kitle örgütlerinin hep bir ağızdan Andımızı okumasıyla sona eren basın açıklamasının ardından Arıtman, Alsancak Limanı'ndan başlayan 11. Ataya Saygı Yürüyüşü'ne katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği yürüyüşte Arıtman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayları ve İzmir milletvekillerinin olduğu kortejde yer aldı. Arıtman'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yan yana yürümesi dikkat çekti. Türk bayrağını yürüyüş boyunca elinden bırakmayan Arıtman, Kocaoğlu ile birlikte birçok kez yakın konuşmalarda bulundu. Yürüyüşün sonlandığı Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende ise çok sayıda İzmirli, belediye başkan aday adaylığı için Arıtman'a desteklerini iletti.

Yorumlar (0)