CHP'li Serkan Topal: Hukuk Yavuz Sultan Selim köprüsünden geçemiyor!

TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Kanun yapmak devletin egemenlik hakkından kaynaklanan gücüdür. Bu hak bir köprüde geçerli diğerinde hükümsüz olamaz. Köprüye göre yasa yapmak, Üniter devlet yapımıza ve anayasamıza aykırıdır. Eyalet yasalarını andıran bu yanlış düzeltilmeli, tüm köprü geçişlerini kapsamalıdır, dedi. Serkan Topal’ın TBMM Başkanına yönelttiği soru şöyle:

Vekil Haberleri 25.12.2018, 19:48 25.12.2018, 19:48
CHP'li Serkan Topal: Hukuk Yavuz Sultan Selim köprüsünden geçemiyor!

TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Kanun yapmak devletin egemenlik hakkından kaynaklanan gücüdür. Bu hak bir köprüde geçerli diğerinde hükümsüz olamaz. Köprüye göre yasa yapmak, Üniter devlet  yapımıza ve anayasamıza aykırıdır. Eyalet yasalarını andıran bu yanlış düzeltilmeli, tüm köprü geçişlerini kapsamalıdır, dedi. Serkan Topal’ın TBMM Başkanına yönelttiği soru şöyle:

“Şehitler ve Fatih Köprülerinde geçiş cezaları kesilen vatandaşlarımızın bu cezalarının affedileceğini beyan etti. Bunun üzerine hazırlanan yasa tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor.

Vergi veya buna bağlı cezaları yürürlüğe koymak, devletin ülkesi üzerindeki egemenlik hakkının hukuki ve fiilî gücüdür. Anayasa'mızın 10'uncu maddesi eşitlik ilkesini belirler. Yasalar ve yaptırımlar tüm vatandaşları kapsar, hiç kimseye ayrıcalık tanımaz. Sayın Meclis Başkanına soruyorum: Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri devletimizin egemenliği altında değil midir? Bu köprülerden geçen yurttaşlarımızın cezaları neden affedilmiyor? Üniter devlet yapımıza ve Anayasa'mıza aykırı olan, eyalet kanunlarını andıran bu düzenlemenin tüm köprüleri kapsaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak girişimde bulunacak mısınız?”

Yorumlar (0)