CHP'Lİ SEYİT TORUN:"FINDIK TABAN FİYATI 4 DOLAR OLACAK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Seyit Torun, 14 Mayıs seçimlerinden sonra fındıkta alan bazlı destek ödemesini 170 liradan 600 liraya çıkaracaklarını belirterek, fındık taban fiyatının da asla 4 doların altına düşmeyeceğini söyledi.

Vekil Haberleri 09.05.2023, 13:32
CHP'Lİ SEYİT TORUN:"FINDIK TABAN FİYATI 4 DOLAR OLACAK”

Torun, sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı, “Ordu’nun Sorunları” başlıklı video serisinde bu kez fındık ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fındıktaki sorunlara değinen ve çözüm önerilerini anlatan Torun, “Yeni bir fındık sezonuna başladık. Ama maalesef vatandaş gübre atacak parası yok” dedi. Alan bazlı desteklerin 7 yıldır değişmediğini ve 170 lira seviyesinde kaldığını belirten Torun, “Fındığımızı hak ettiği yere getirmek için mutlaka taban fiyat uygulaması yapacağız. Fiskobirlik’i güçlendireceğiz. Fındık taban fiyatı 4 doların altında asla olmayacak. Üreticimizin yüzü gülecek” diye konuştu.

ALAN BAZLI DESTEK 600 LİRA OLACAK

Türkiye’nin fındıktan elde ettiği ihracat gelirinin 2,2-5 milyar dolar olduğunu ifade eden Torun, “Ama fındığın dünyada yarattığı ekonomi 140 milyar dolar civarında. Ne ülkemiz kazanıyor ne üreticilerimiz kazanıyor. 14 Mayıs’tan sonra üretici hak ettiği yeri bulacak” dedi. Torun, 14 Mayıs’tan sonra alan bazlı desteği 170 liradan 600 liraya çıkaracaklarını, 2B arazilerinin sorunlarını da üretici lehine çözeceklerini vurguladı.

Yorumlar (0)