banner758

CHP'li Barut:"Ekonomide Erdoğan modeli felaket getirdi"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyguladığı ekonomik modelin felaketle sonuçlandığını söyledi.

Vekil Haberleri 19.05.2023, 08:48
CHP'li Barut:"Ekonomide Erdoğan modeli felaket getirdi"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyguladığı ekonomik modelin felaketle sonuçlandığını söyledi. Bankaların yurttaşlara kredi veremediğini, avans hesapların sınırlandırıldığını, döviz hesabı olanlara ödeme yapılamadığını, esnaf ve iş dünyasının iflasa sürüklendiğini bildiren Barut, "AKP iktidarının 21 yılda ülkeyi getirdiği durum, özellikle seçim döneminde maalesef ekonomimizi batırıp çıkmaza soktular. Esnaf battı, iş dünyası zorda" dedi.

"HEPSİ AKP'NİN ESERİ"

Ekonomide yaşanan yangınla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Ne yazık ki 18 Mayıs'taki seçim öncesi 500'ün altına düşen risk primi yeniden 700 baz puana dayandı. Artık ülkemiz yabancılara daha fazla faiz ödeyecek. Ülkemizin kısa vadeli dış borcu rekor artışla 161 milyar doların üzerine çıktı. Halkın cebini boşalttılar, ülkemizin kaynaklarını tükettiler. Ülkemizde işsizlik sayısı resmi rakamlarla 10 milyona dayandı. Fahiş zamlar, eriyen ücret ve maaşlar, artan işsizlik, düşen üretim, mağdur edilen, açlık ve sefalete mahkum edilen insanlarımız AKP'nin eseridir" diye konuştu.

"İFLAS KAPIDA"

Seçim süreciyle birlikte ekonomide yaşanan vahim tablonun daha da karardığına dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"AKP'nin eseri korkunç biçimde büyüyor. Ticari krediler şu anda durduruldu. Kredi kartları için nakit avanslar önce durduruldu tepkiler artınca bu karardan vazgeçip 15 bin lira sınırı getirildi. Onaylanmış ve ekspertize gönderilmiş konut kredileri dahi durmuş halde. Bankalarda döviz hesabı bulunan müşteriler paralarını çekmek için 3-4 gün beklemek zorunda kalıyor. Merkez Bankası ise müşterilerine kredi kullandıran bankalara ceza kesiyor. Büyük iflaslar kapıda. İşletmeler ne tahsilat yapabiliyor, ne de kredi kullanabiliyor. Erdoğan’ın temsil ettiği ekonomik model, büyük bir felaketi getirdi. İthalat patladı, elde döviz yok! Bu ne demek? Kıtlık kapıda demek. Bu seçimde, yani 28 Mayıs'ta yapılacak seçim kıtlık ile bolluk oylanacak. Vatandaşlarımız 28 Mayıs'ta sandığa gittiğinde AKP'nin bu modeline sandıkta cevabını ve dersini verecek."

Yorumlar (0)