Erdoğan: Bu zatlara Türkiye'nin 70 yıldır demokrasiyle yönetildiğini sık sık hatırlatmak gerekiyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

SİYASET 23.12.2020, 12:34
Erdoğan: Bu zatlara Türkiye'nin 70 yıldır demokrasiyle yönetildiğini sık sık hatırlatmak gerekiyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

Bütçe tüm ülkenin, tüm milletin bütçesi oldu. Demokrasiler iktidarla birlikte muhalefetin de varlığıyla anlam kazanır. Böylesine önemli bir sürecin meclisin tamamının yoğun mesaisinin ardından nihayete ermiş olması ülkemizdeki demokrasinin işleyişinin en önemli göstergelerinden biridir.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Her gün yeni bir yalan söyleyen bu zihniyetle hiçbir yere varamayız. Bizimle vizyonda yarışamayanların işi kendi aralarında iftira, yalan yarışına çevirmeleri ülkemiz adına bir kayıptır.

Öğretmen CHP'li ise, değilse kötü. Çiftçi CHP'ye oy veriyorsa iyi, vermiyorsa cahil. Yargı mensubu CHP'nin istediği gibi davranıyorsa saygıdeğer, kendi vicdanına öre hareket ediyorsa militan.

Kendilerini hala herkesi karşılarında hizaya diktikleri tek parti devrinde sanıyorlar. Sanıyorum bu zatlara Türkiye'nin 70 yıldır demokrasiyle yönetildiğini sık sık hatırlatmak gerekiyor. Demokraside asıl olan tehditler yağdırmak değil, millete hizmet etmektir. Kimsenin CHP'nin keyfine göre hareket etme mecburiyeti yoktur. CHP'nin azıcık ar duygusu varsa taciz, tecavüz, hırsızlık iddialarından temizlenmeden milletin karşısına çıkmaması lazım.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Uyuşturucu satıcılığı yapabilirsiniz, organ mafyası olarak örgütler kurabilirsiniz demek... Ya sen napıyorsun farkında mısın? Bu ne sapkınlık ya... Şöyle bir uyuşturucu örgütünü kur, bir de organ mafyasını da kur hiç olmazsa devlet senden bir şeyler elde etsin. Başka bir işe yaramıyorsun. Dün bunu kendi grup konuşmanda söyledin. Siyaseti öğrenmesi için bu söylediklerini ispat gerekir.

Biz hayatımız boyunca kimsenin kökeniyle, inancıyla, kültürüyle uğraşmadık, uğraşmayız. Ancak kimsenin de inancımıza, kültürümüze el ve dil uzatmasına müsaade etmeyiz.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar (0)