LÖSEV VE ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU’NDAN YARDIM KONSERİ

“Birlikte İyileşeceğiz” sloganıyla ilk günden bu yana depremin yaralarını sarmak için tüm imkânlarını seferber eden LÖSEV, Antakya Lösemili Çocuklar Köyü kurmak amacıyla Antakya Medeniyetler Korosu ile ortak konser etkinliğinde bir araya geliyor.

KÜLTÜR-SANAT 02.05.2023, 20:43 02.05.2023, 20:45
LÖSEV VE ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU’NDAN YARDIM KONSERİ

25 yıl önce küçük bir muayene odasında, 35 lösemili çocuğun tedavisiyle hizmete başlayan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Türkiye’nin ve dünyanın en büyük gönüllü ağını oluşturarak bugün 6 milyonu aşkın gönüllüsüyle 75 bine yakın hastasının hayatına dokunuyor.

Kurulduğu 1998 yılından bu yana ilk günkü kararlılığı ve özverisiyle lösemi tedavisindeki başarı oranını yüzde 20’lerden yüzde 94’lere çıkaran LÖSEV, 25 yıl önce çıktığı ‘sevgi, iyilik ve umut yolculuğu’nda mücadele vermeyi sürdürüyor.

Kısa bir süre önce ülkemizin karşı karşıya kaldığı deprem felaketinin ilk saatlerinden itibaren tüm imkânlarını bölgeye seferber eden LÖSEV, bölgede yaşayan lösemi ve kanser hastaları başta olmak üzere ülkesi adına taşıdığı sorumluluk bilinci ile hiç durmadan yaraları sarmak için çabalıyor ve kalıcı projeler üretiyor.

Hatay tarihini yeniden yeşertmek için bir dizi proje hazırlayan LÖSEV, kadim kent Hatay’ın tanıtımını ve medeniyetler arasında köprü oluşturmayı hedefleyen Antakya Medeniyetler Korosu ile

ortak konser etkinliğinde bir araya geliyor. Sağlanan gelir ile “Antakya LÖSEV Çocuk Köyü” kurmaya hazırlanan LÖSEV, “El ele verip birlik olarak gerçekleştiremeyeceğimiz hiçbir hayalimiz olamaz” inancıyla 11 Mayıs 2023 tarihinde, Ankara İncek’te bulunan LÖSEV Kent Konser Salonu’nda buluşuyor. Hatay’a ait resim ve fotoğraf sergisinin yer alacağı etkinlik öncesi Antakya Mutfağı’na özgü lezzetler de sunulacak. Gerçekleşecek konserin ardından Medeniyetler Korosu ile bir LÖSEV kuruluşu olan LSV Eğitim Kurumları Öğrenci Korosu ortak parçalar da seslendirerek hep bir ağızdan “Birlikte İyileşeceğiz” mesajı verilecek.

Yorumlar (0)