Alsancak Lions Kulübü'nün düzenledigi Şair Tuğrul Keskin imza gününe yoğun ilgi

Alsancak Lions Kulübü Başkanı Şayan Saygılı'nın organize ettiği şiir dinletisinin konuğu Şair Tuğrul Keskin oldu.

KÜLTÜR-SANAT 05.05.2023, 16:33 05.05.2023, 16:53
Alsancak Lions Kulübü'nün düzenledigi Şair Tuğrul Keskin imza gününe yoğun ilgi

İzmir'de Alsancak Lions Kulübü sosyal faaliyetlerine bir yenisini ekledi. Alsancak Lions Kulübü Başkanı Şayan Saygılı ve üyelerinin katılımı ile Ķüçük Kulüp'te bir şiir dinletisi ve imza günü düzenlendi.
Şair Tuğrul Keskin'in katılımı ile gerçekleşen imza ve şiir dinletisi yoğun ilgiyle karşılandı. Leyla ve Mecnundan alıntılar yapan Tuğrul Keskin aşkın yaşam kadar değerli olduğunu şiirleriyle ifade etti. Şair Keskin dinleyicilere okuduğu şiirlerle aşkın derin öyküsünü anlattı.Keskin, "İçimizde bir memleket sevdası var, mücadelemiz var bunlarda aşk. Fakat asıl aşk sevginin temelde olduğu gönlümüzün bağlandığı aşktır. Aşkın sözcüsü de şiirlerdir" dedi.

Tuğrul Keskin kimdir?

Tuğrul Keskin 15 Mayıs 1961 tarihinde Iğdır'ın Aralık ilçesinde dünyaya gelmiştir. İzmir Atatürk Ticaret Lisesinden mezun olmuştur. 

Muğla İşletme Yüksek Okulunda öğrenciyken yüksek öğrenimini sonlanmış ve ticarete atılmıştır. Çeşitli bir çok işlerde çalışmış ve yöneticilik yapmıştır. Piya Yayınlarının kurucuları arasında yer almaktadır. İlk şiirleri itibaren Yaba ve Yeni Olgu dergilerinde yayınlanmış ve daha sonra şiir ve yazıları çeşitli dergilerde yayımlanmıştır. Deneme, Edebiyat, Şiir kategorilerinde eserler kaleme almıştır. 

Ödülleri:

1990 - Dokuz Eylül Şiir Ödülü
2004 - Zifir adlı şiir kitabı ile Yunus Nadi Şiir Ödülü
2004 - Dionysos Şiir Ödülü
2008 - Kanda'har ile Behçet Aysan Şiir Ödülü
2014 - Zito i Epanastasis ile Datça Edebiyat Günleri Onur Ödülü
2019 - Kavil adlı şiir kitabı ile şiir dalında Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü

Yorumlar (0)