Netflix'den Acil Durum Sinyali

Popüler online dizi ve film yayın servisi Netflix, acil durum halinde kullanıcılarına uyarılar gönderecek. ABD hükumeti popüler platformun bu hizmeti yayına alması için testlere başlamasını istedi.

İNTERNET 26.10.2019, 16:00
Netflix'den Acil Durum Sinyali

Donanım Günlüğü'nden Süleyman Sertkaya'nın haberine göre yaşadığınız şehri kasırga mı vuracak? Doğal bir afet, terörist bir saldırı, bölgenize yaklaşan bir yangın nedeniyle boşaltma emri mi var? Rusya, Çin veya Kuzey Kore ABD’ye nükleer misil mi fırlattı? Yoksa okyanusta haberinizin bile olmadığı bir deprem yüzünden yaşadığınız şehre 38 metre yüksekliğinde tsunami dalgaları yaklaşıyor? Acilen korunaklı bir alana mı gitmeniz lazım? Eğer ABD’de yaşıyorsanız tüm bu uyarıları sadece SMS, online haber kanalları ve sosyal medya servisleri ile değil artık Netflix ile de alacaksınız.

ABD’de bu alarmlar şimdilik TV ve radyolarda yayınlanmak üzere hazırlanıyor. Ancak acil durumları yöneten ABD kurumları şimdi alarmları Netflix ve diğer online yayın kurumlarında da gösterecekler. Resmi kurumların bu girişimi de artık online yayın servislerinin TV kadar etkili ve ana akım platformlara dönüştüğünü ispat ediyor.

Yorumlar (0)