Tenteli Dorse Nedir? Ne İşe Yarar?

İçerik 28.04.2023, 19:18
Tenteli Dorse Nedir? Ne İşe Yarar?

Dorseler farklı ihtiyaçları karşılayabilecek şekilde tasarlanmış olan kasa bölümlerine denir. Bir çok farklı çeşitte dorse tipi üretilmektedir. Bunlardan bir tanesi de tenteli dorsedir.

Adından da anlaşıldığı gibi tenteli dorse, üzere kapalı olan bir dorse türüdür ve kuru yük taşımacılığı için uygundur. Palet bazlı, kutulu ya da serbest malların taşınması gibi durumlarda kuru kamyonet dorseleri kullanılır. Ayrıca tenteli dorseler en yaygın dorse türlerinden biridir.

Tenteli dorse sistemi, kapalı dorse ile taşınması gerekli olan ürünlerin dorseye yandan yüklenmesine de imkan sunar. Dorselere yükler arkadan yüklenebileceği gibi aynı zamanda yan kısımda bulunan tente de tamamen açılarak yan kısımdan ürün yüklemesi yapılmaktadır. Bu sayede normal şartlarda dorsenin arka kapağından yapılacak olan yüklemeler bunun yerine yan tenteden yapılarak firmalara daha hızlı çözümler sunulmaktadır.

Tenteli (Kuru Yük) Dorse, yurt içi ve uluslararası nakliyenin vazgeçilmezlerindendir. 3,60 m uzunlukta 70 ila 123 m3 hacimler arasında kayar çatı, kayar perde, kapaklı, kapaksız, optima, mega, pilot, jumbo, midilli, yarı midilli gibi bir çok özel boyutu ile karayolu taşımacılığında sıklıkla tercih edilen tenteli dorseler; tekerlek boyutu,  iç hacim miktarı, ya kapak sayısı, yan ve arka kapak malzemeleri gibi bir çok farklı özellikten oluşur.

Dorseler hakkında siz de daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için https://autoline.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)