Güvenli Taşımacılık Çözümleri İçin Tet Global İle İletişime Geçin

İntermodal taşımacılık hizmetleri kapsamında; taşıma şekilleri değiştirilirken yük üzerinde herhangi bir işlem yapılması gerekmeden, yükün birden fazla noktaya birden fazla taşıma modeliyle taşınamsı mümkün olur. İntermodal taşımacılık yapılırken ürünlerin treylerden çıkarılması gerekmez. Bir taşıma modelinden bir başka taşıma modeline doğrudan geçilebilmesine imkan veren özel treylerler kullanılır.

İçerik 09.07.2023, 11:24 09.07.2023, 11:24
Güvenli Taşımacılık Çözümleri İçin Tet Global İle İletişime Geçin

Taşımacılık globalleşmenin de katkısıyla her geçen gün daha da büyüyen bir sektör olma özelliğine sahiptir. Taşımacılık hizmetlerinin güvenilirliği ve kalitesi yalnızca taşınan mallar konusunda değil aynı zamanda insan ve çevre sağlığı üzerinde de etkilidir. Bu yüzden güvenilir, kaliteli ve işlevsel taşımacılık hizmetlerinin sunulabilmesi için her zaman yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu aşamada intermodal lojistik gibi hizmetler, optimum fayda sağlayan alternatifler olarak öne çıkmaktadır. İntermodal lojistik farklı taşımacılık modlarının entegre edilmesine dayanan, maliyet ve zaman tasarrufu sağlayan aynı zamanda çevre dostu bir taşımacılık hizmeti olarak tanımlanabilir. Tet Global 2002 yılında dökme kimyasal taşımacılık faaliyetleri ile lojistik sektörüne giriş yapmış ve sektörünün en önemli ismi haline gelmiştir. Yurt içi taşımacılık hizmetleri ile başladığı hizmetlerini Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’daki tüm noktalara yönelik operasyonları ile sürdürmektedir. Siz de ihtiyaçlarınıza uygun çözümlere ulaşmak, intemodal lojistik ve tank konteyner depolama başta olmak üzere çeşitli hizmetlerden faydalanmak için Tet Global ile iletişime geçebilirsiniz.

İntermodal Lojistik Hizmetleri İle İşinize Fayda Sağlayın

İntermodal taşımacılık hizmetleri kapsamında; taşıma şekilleri değiştirilirken yük üzerinde herhangi bir işlem yapılması gerekmeden, yükün birden fazla noktaya birden fazla taşıma modeliyle taşınamsı mümkün olur. İntermodal taşımacılık yapılırken ürünlerin treylerden çıkarılması gerekmez. Bir taşıma modelinden bir başka taşıma modeline doğrudan geçilebilmesine imkan veren özel treylerler kullanılır.

İntermodal lojistik işletmelere pek çok farklı fayda sağlar. Çünkü aynı taşıma aracıyla, iki veya daha fazla sayıda taşımacılık modu kullanılarak yani kara yolu, deniz yolu, hava yolu ve demir yolu kullanılarak yapılır. Ayrıca taşımacılık modu değişimleri sırasında araç içindeki yükler elleçlemeye tabi tutulmaz. Bu aynı zamanda intermodal taşımacılık hizmetinin düşük maliyetli, verimli, çevre dostu ve zaman planlamasına uyum sağlayabilen bir taşıma hizmeti olmasını sağlar.

Lojistik hizmetlerine ihtiyaç duyan firmaların dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri, intermodal taşımacılık ile multimodal taşımacılık hizmetlerinin aynı olmadığıdır. Her iki taşımacılık hizmeti arasındaki farkların en önemlisi, taşınan yükün bulundukları kaplardan başka kaplara aktarılması ya da aktarılmaması noktasında belirginlik kazanır.

İntermodal taşımacılık hizmetleri yapılırken dikkat edilmesi gereken, yükleme sırasında ağzı kapatılan ünitenin teslim yerinde açılmasıdır. Tek yüklemeyle ve aynı taşıma birimi içinde ürünlerin elleçlenmesi gerekmeden, birden fazla taşıma yönteminden faydalanılır. Multimodal taşımacılık hizmeti dahilinde yükler farklı kaplara aktarılır, farklı taşıma yollarıyla süreç devam ettirilir.

Her iki taşımacılık hizmeti arasındaki farklardan bir diğeri sorumluluk ve yapılan sözleşmeler noktasında ortaya çıkar. Multimodal taşımacılık hizmeti kapsamında tüm süreç tek bir taşıyıcı tarafından yönetilir. İntermodal taşımacılık hizmetinde ise kullanılacak olan farklı taşıma modları için farklı sözleşmeler yapılması mümkündür.

Düşük maliyetli, hızlı ve çevre dostu bir yöntem olan intermodal taşımacılık sayesinde; yükler mümkün olan en ekonomik yollarla ve en kısa zamanda gerekli konuma iletilebilir. İntermodal taşımacılık hizmetleri sırasında birbiriyle uyumlu taşıma modları kullanıldığı için yükün ulaşım yöntemi hızlı ve düşük riskli olma avantajı da sunar. Sahip olduğu etkili planlama ve zaman yönetimi özellikleri sayesinde intermodal taşımacılık hizmeti sırasında taşınan yüklerin olası bir lojistik problemiyle karşı karşıya kalması riski minimize edilebilir.

İntermodal Lojistik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Intermodal lojistik hizmetlerinde taşıma aracının değişmesi söz konusu olmadan en az iki farklı taşımacılık yöntemi kullanılır. Bu kapsamda, malların bulunduğu konteyner çeşitlerinin ya da araçların değişmesiz söz konusu değildir. Mallar sevkiyat başında hangi araca yüklenirse o araçta kalır, sadece taşıma yöntemi değişir. Diğer bir deyişle intermodal taşımacılık mallar ya da eşyalar üzerinde herhangi bir işlem veya elleçleme yapılmasını gerektirmeden malların birden fazlaya ulaşması noktasında etkili bir çözüm olma özelliğine sahiptir. Bu sayede mallar farklı taşımacılık modlarına aktarıldığı sırada taşıma aracından doğrudan çıkmadan teslimat noktasına ulaştırılarak zaman tasarrufu avantajından faydalanılabilir.

İntermodal taşımacılık sisteminde değişen tek unsur taşıma modu olduğundan kara yoluyla başlayan taşımacılığın demir yoluyla devam etmesi mümkündür. Ürünlerin yer aldığı taşıma aracının değişmediği intermodal taşımacılık kapsamında deniz yolu, demir yolu, hava yolu ve kara yolu taşımacılığı kullanılabilir.

Taşınması gereken yükler intermodal taşımacılık kapsamında kara yolu taşımacılığıyla limana getirilir. Limandan bazen deniz yoluyla bazen tamamen farklı taşıma yöntemiyle mallar teslimat noktasına ulaştırılır. Yüklerin taşındığı araçta hiçbir değişiklik olmadan sadece taşıma modu değiştirildiği diğer bir deyişle taşıma aracı değiştirilmediği için en güvenli taşımacılık hizmetlerinden biri ve sürdürülebilir taşımacılığın önemli bir parçasıdır.

Siz de lojistik gereksinimlerinizi ekonomik ve doğal bir model olan intermodal taşımacılık hizmetlerinden faydalanmak isterseniz Tet Global ile iletişime geçebilirsiniz. Özel ve avantajlı teklifler arasından ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun olanları seçebilirsiniz. Sektörünün deneyimli ve uzmanlığı ile öne çıkan Tet Global güvencesiyle sevkiyatlarınızın konforunu sağlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)