Barkod Yazıcı Çeşitleri - Egen.com.tr

İçerik 29.04.2023, 10:24
Barkod Yazıcı Çeşitleri - Egen.com.tr

Barkod sistemi, tüm sektörlerde işleri kolaylaştıran teknolojik bir sistemdir. Günümüzde perakendeciler, yöneticiler, işletmeciler ve çalışanlar için işlerin daha hızlı ve kolay yürütülmesini sağlayan barkodlar, müşterilere daha iyi hizmet vermeyi sağlamaktadır. Barkod etiketlerini basmak için birçok farklı özellikte yazıcılar üretilmektedir. Barkod yazıcı fiyatları ise yazıcıların hızına, basabildikleri maksimum etiket ölçüsüne, etiketlerin kalitesine ve çözünürlük özelliklerine göre değişmektedir.

Barkod Yazıcı Çeşitleri

Nokta vuruşlu yazıcılar barkod yazıcılar arasında dünya genelinde en fazla kullanılan yazıcılardır. Barkod sisteminin ilk geliştirildiği zamanlarda barkod yapımında nokta matrisi kullanılıyordu. Bu sistem oldukça ucuz olduğu için bugün halen yaygın olarak bu sistem nokta vuruşlu yazıcılarla kullanılmaktadır. Nokta vuruşlu yazıcılarda, mürekkep ve tonerden daha ucuz olan şeritler kullanılır. Ancak yazıcılarda kullanılan bu şeritler zamanla aşınırlar. Şeritler aşındıkça etiketlerin baskı kalitesi düşer. Nokta vuruşlu yazıcılar, küçük boyutlu barkod etiketleri basmak için uygun değildir. Aynı zamanda nokta vuruşlu yazıcılar, her malzemeye etiket yazdıramaz, yalnızca kâğıda baskı yapabilir.

Termal Yazıcılar

Günümüzde en çok tercih edilen barkod yazıcı çeşidi termal yazıcılardır. Termal yazıcılar, barkod yazıcı fiyatları arasında en uygun fiyatlara sahip yazıcılardır. Termal yazıcılar düşük maliyetle yüksek kalitede etiketler basabilmektedir. Termal yazıcıların en büyük avantajı, çeşitli bilgisayar yazılımları ile bağlantı kurabilmeleridir. Bu sayede bir ürünün fiyatı, ismi, nitelikleri gibi ürün bilgilerini yazdırmak için POS yazılımları ile iletişim kurabilirler. Termal yazıcıların en büyük dezavantajları belirli bir süre sonra yazdırılan etiketin solmaya başlamasıdır. Termal yazıcıların bastığı barkod etiketleri ısı ve ışığa duyarlıdır, bu yüzden 8 ay içinde solmaktadır. Ancak termal yazıcılar günümüzde genel olarak en verimli barkod etiket yazıcılarıdır. Bu yazıcılar sadece barkod etiket yazdırmak için üretilmektedir ve günümüzde fiyatları diğer barkod yazıcılarına göre daha ucuzdur.

Egen Barkod Etiket San.Tic.Ltd.Sti.

Ikitelli Organize Sanayi Bölgesi, Atatürk Bulvarı 13.Cadde, Mutfakcılar MUTSAN Başakşehir Mahallesi Sanayi İstanbul TR, İkitelli Cd No:24 D:Sitesi 10.Blok, 34306 Başakşehir

Tel: +90 212 659 1515

Mail: info(@)egen.com.tr

Yorumlar (0)