Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, eski TBMM Başkanvekili ve Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Tunceli Nazımiye’de bulunan Ramazan Köyü’ndeki mezarını ziyaret edecek.
Özel, 20 Ocak akşamı Elazığ’da olacak. 22 Ocak günüyse Tunceli’ye geçerek Genç’in Nazımiye’de bulunan Ramazan Köyü’ndeki mezarı başında yapılacak törene katılacak.
CHP lideri Özgür Özel'e bölge milletvekilleri Veli Ağbaba ve Gürsel Erol'un da eşlik etmesi bekleniyor.
Özgür Özel, Kamer Genç'i hiç unutmadı
CHP lideri Özgür Özel, Kamer Genç'in ölümünden bu yana her yıl Genç’in Nazımiye’de bulunan Ramazan Köyü’ndeki mezarını ziyaret ederek anıyor.
Kamer Genç Kimdir?
Kamer Genç, 23 Şubat 1940 tarihinde Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde doğmuş bir Türk siyasetçidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) uzun yıllar boyunca milletvekili olarak görev yapmıştır. Genç, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) saflarında siyaset yapmış olmakla birlikte, bir dönem Doğru Yol Partisi (DYP) milletvekilliği de yapmıştır.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Kamer Genç, devlet memurluğu kariyerine başlamış ve çeşitli devlet görevlerinde bulunmuştur. 1974 yılında Danıştay Tetkik Hakimliği görevine başlamış, daha sonra Danıştay Savcılığı yapmıştır.
Kamer Genç, 1983 yılında aktif siyasete atılmış ve ilk kez 1987 genel seçimlerinde Tunceli milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Kendisi renkli kişiliği, etkileyici hitabet yeteneği ve özellikle meclisteki sert eleştirileriyle tanınmıştır. Genç, muhalefet milletvekili olarak hükümet politikalarına yönelik eleştirileriyle dikkat çekmiştir.
Uzun yıllar boyunca Türk siyasetinde aktif bir rol oynayan Kamer Genç, 22 Ocak 2016 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir. Türk siyasetinin renkli ve önemli simalarından biri olarak hatırlanmaktadır.