SOSYAL DEMOKRASİ VAKFI BAŞKANLIĞI'NA ERTAN AKSOY ADAY OLDU

Türkiye sosyal demokrasi geleneği içerisinde önemli bir yeri bulunan Sosyal Demokrasi Vakfı’nın, 2019 yılı Şubat ayında gerçekleştirilecek olan 28. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda, 2015-2017 yılları arasında SODEV genel sekreterliği yapan Ertan Aksoy, 2 Kasım günü yaptığı açıklamayla başkan adayı olduğunu duyurdu.

GÜNÜN HABERLERİ 07.11.2018, 12:00 07.11.2018, 12:00
SOSYAL DEMOKRASİ VAKFI BAŞKANLIĞI'NA ERTAN AKSOY ADAY OLDU

Ertan Aksoy Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanlığı’na adaylık açıklamasında   “Gericiliğin, cehaletin ve yobazlığın uzun süren iktidarı bir karşı devrim sürecinin içinden geçmekte olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmemizi zorunlu kılmıştır. Bu nedenle ülkemizin içinde bulunduğu karanlık dönem, sivil topluma her zamankinden daha büyük ve daha ağır bir sorumluluk yüklemektedir” dedi.

 

Ayrıca,  Türkiye ülke ekonomisinin çöküşün eşiğinde olduğuna dikkat çeken Aksoy, her geçen gün artan yoksulluğa karşı sosyal demokrasinin kılavuzluğunda bir mücadelenin genişletilmesi çağrısında bulundu.

 

Mevcut iktidarın ötekileştiren, ayrıştıran tutum ile baskı altına aldığı toplumun birleştirici bir anlayışla yeniden emek ve dayanışma üzerinden iyileştirici bir örgütlenme bilincine ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek SODEV’in mevcut ve geçmiş yönetimlerinin oluşturduğu birikimi devam ettirmek amacıyla  2019 yılında yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurulda başkan adayı olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)