RTÜK’TE NELER OLUYOR? CHP’Lİ ÖZTUNÇ, SINAVSIZ ATAMALARI VE YÜKSEK MALİYETLİ YURT DIŞI GEZİLERİNİ GÜNDEME TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, her fırsatta iktidarın sopasını sallayan ve şeffaflıktan uzak kapalı bir kutu haline dönüşen RTÜK’teki kamuoyuna yansıyan son skandalları Meclis gündemine getirdi.

GÜNÜN HABERLERİ 15.06.2022, 12:44
RTÜK’TE NELER OLUYOR? CHP’Lİ ÖZTUNÇ, SINAVSIZ ATAMALARI VE YÜKSEK MALİYETLİ YURT DIŞI GEZİLERİNİ GÜNDEME TAŞIDI

RTÜK üyeleri ve personellerinin 2019 yılından bugüne, görev adı altında onlarca defa yurt dışına çıkması ve Euro üzerinden verilen yüksek günlük harcırahlar TBMM gündemine taşındı.

Geçmişte RTÜK Üyeliği görevinde de bulunan CHP’li Ali Öztunç, “İzin ve Tahsisler Daire Başkanının İstanbul’dan, Ankara’daki bu görevi vekâleten yürüttüğü doğru mudur?” Sorusuna cevap aradı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi hazırlayan CHP’li Ali Öztunç, RTÜK’teki sınavsız şartsız keyfi atamalara dair de bilgi istedi.

Öztunç’un kamuoyu adına Bakan Ersoy’dan yanıt beklediği sorular şu şekilde oldu:

 

1-      2019 Ocak ayından bugüne kadar RTÜK üyeleri ve RTÜK personeli kaç yurtdışı göreve, kaç yurtiçi göreve katılmışlardır?

2-      RTÜK'te Beyaz Masa adı altında kamu çalışanı olmayan kaç kişi yurtdışına görevlendirildi. Bu kişilere hotel, uçak bileti ve harcırah ödendi mi?

3-      2019 yılından bugüne kadar RTÜK’e başlatılan personel sayısı kaçtır? Bu kişiler hangi unvanlarla göreve başlatılmıştır?

4-      2019 yılından bugüne RTÜK’te başkan yardımcısı, daire başkanı, daire başkan yardımcısı ve müdür statüsünde kaç kişi işe başlatılmıştır?

5-      Sınavsız olan kişiler önce daire başkanı yardımcısı atanarak daha sonra (hülle) sınav ile girilmesi gereken müdür, uzman, araştırmacı kadrolarına atanmış mıdır? Atanmış ise kaç kişi bu şekilde atanmıştır?

6-      İzin ve Tahsisler daire Başkanı kimdir? Görev yeri neresidir? İstanbul’dan, Ankara’daki bu görevi vekaleten yürüttüğü doğru mudur?

Yorumlar (0)