RIZA AKPOLAT: “YANGININ OTELDE GERÇEKLEŞEN TADİLAT NEDENİYLE ÇIKTIĞI İFADE EDİLİYOR’’

Bölgeye intikal eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da basın mensuplarına yangınla ilgili açıklamalarda bulunarak; ‘’ Yangının yüksek ihtimalle otelde gerçekleşen tadilattan kaynaklı çıktığından bahsediliyor. Olayla ilgili herhangi bir can kaybı olmaması sevindirici. İstanbul ve Beşiktaş’ımıza çok geçmiş olsun’’ dedi.

GÜNÜN HABERLERİ 09.12.2022, 14:27
RIZA AKPOLAT: “YANGININ OTELDE GERÇEKLEŞEN TADİLAT NEDENİYLE ÇIKTIĞI İFADE EDİLİYOR’’

Beşiktaş'ta Çırağan Sarayı'nın otel bölümünde tadilat sırasında yangın çıktı. Yoğun dumanın yükseldiği oteldeki yangın, yaklaşık 1 saatlik müdahale sonrası söndürülürken olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bölgeye intikal eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da basın mensuplarına yangınla ilgili açıklamalarda bulunarak; ‘’ Yangının yüksek ihtimalle otelde gerçekleşen tadilattan kaynaklı çıktığından bahsediliyor. Olayla ilgili herhangi bir can kaybı olmaması sevindirici. İstanbul ve Beşiktaş’ımıza çok geçmiş olsun’’ dedi.

İstanbul Beşiktaş’ta Çırağan Caddesi’nde yer alan, Çırağan Palace Kempinski’nin dördüncü katında yangın çıktı. Balkonlardan dumanın yükseldiği yangına Beyoğlu, İstinye, Şişli ve Beşiktaş itfaiyelerine bağlı 20 araçla müdahale edildi. Merdivenli araçla otelin çatı ve üst katlarına çıkarak söndürme çalışmalarını yürüten itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı.

Dumandan etkilenen bir kişi sağlık ekiplerince ambulansta yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırılırken olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yangının gerçekleştiği Çırağan Sarayı’na gelerek konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Akpolat: ‘’ Ülkemizin gözbebeği yapılarından Çırağan Sarayı’nda bir yangın çıktı. Çok şükür ki hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri hem de diğer ekipler olaya hızlıca müdahele ettiler ve can kaybı yaşanmadan bu yangını atlattık. Üç işçimiz orada yangından etkilendi. İki işçimiz ayakta tedavi edildi, bir işçimiz ise ambulansta oksijen desteği alıyor. Bu yangını böyle atlatmış olduk tüm İstanbul’umuza ve Beşiktaş’ımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum’’ dedi.

Otelde kaç kişinin olduğu ve yangının çıkış nedeniyle ilgili sorulara ise Akpolat:’’ Yangının çıkış nedeniyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri gerekli çalışmayı yaptıktan sonra belirleyecekler ama yüksek ihtimalle tadilattan kaynaklı bir yangın olduğundan bahsediliyor’’ dedi.

Tarihi yapının zarar görüp görmediğiyle ilgili soruya ise; ‘’ Tabi ki ülkemizin göz bebeği yapılarından bir tanesi Çırağan Sarayı. Buranın otel kısmı da her gün yüzlerce insanı misafir eden bir yer. Zarar tespiti de yangın tamamen kontrol altına alınıp içeriye girildiği zaman ortaya çıkacaktır’’ dedi.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)