Oya Ersoy: "Çekmeköy'de deprem toplanma alanı yıkılarak halkın güvenliği hiçe sayılıyor!"

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy Çekmeköy’de deprem toplanma alanı olan parkın yapılaşmaya açılmasını meclis gündemine taşıdı.

GÜNÜN HABERLERİ 09.06.2022, 12:58
Oya Ersoy: "Çekmeköy'de deprem toplanma alanı yıkılarak halkın güvenliği hiçe sayılıyor!"

Ersoy; Çekmeköy’de Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan, ilçenin en büyük ikinci parkı olan ve aynı zamanda deprem toplanma alanı olan parkın yapılaşmaya açılmasına karşı mahallelinin tepki gösterdiğini dile getirdi. Çekmeköy Belediyesi tarafından 31 milyon TL karşılığında bir şirkete verilen park otopark yapılmak için yıkılmak isteniyor.

Mahalle sakinlerinin direnişi sonrası dün durdurulan yıkımın 8 Haziran sabah saatlerinde belediye zabıta ekipleri ve şirket çalışanları ile tekrar başladığını ifade eden Ersoy; çok sayıda polis ve zabıta ekibinin bölgeye gelmesinin ardından mahallelerindeki yeşil alanı korumak isteyen yurttaşların yıkıma karşı direnmeye başladığını ifade etti.

Ersoy; özellikle deprem toplanma alanı olarak da kullanılan parkın yıkılarak otopark yapılmaya çalışılmasının halkın can güvenliğinin hiçe sayıldığını gösterdiğini dile getirdi.


 

Ersoy; Murat Kurum’a şu soruları yöneltti:

  1. Bakanlık olarak, içerisinde bisiklet alanı, oyun alanı, dinlenme yerleri bulunan parkın Çekmeköy Belediyesi tarafından yıkımının durdurulması için herhangi bir talimatınız oldu mu?

  2. Deprem toplanma alanı olarak kullanılan bir parkın, otopark yapılması amacı ile yapılaşmaya açılması, halkın can güvenliği hiçe saymak değil midir? İstanbul’da kaç park, kaç deprem toplanma alanı ihale yoluyla yapılaşmaya açılmıştır?

  3. Bakanlığın, polis ve zabıtanın parkın girişini demir kapıyla kapatarak halkın parka girişini engellenmesi konusunda herhangi bir açıklaması olacak mıdır?

  4. Belediyeden 31 milyon TL'lik ihale alarak parkta inşaata başlayan Ekşioğlu Şirketi yetkilisinin özellikle kadınları hedef alarak hakaret etmesi sosyal medyaya yansımıştır. Şirket yöneticisine bu yetkiyi kim vermiştir?

  5. Bakanlık olarak, belediye yetkililerinin bu projeyi iptal etmesi için herhangi bir girişimde bulundunuz mu?


 

Yorumlar (0)