Mehtap Tazegül:Partimizin iktidara gelmesi yönünde etkin çalışmak ve çalıştırmak için adayım

İstanbul 3. Bölgenin tanınan isimlerinden Mehtap Tazegül CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Tazegül. “28 Yıldır üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk partimizin – Genel Başkanımız Sn.Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin onurla vermiş olduğu etkin mücadele, Hak-Hukuk-Adalet arayışı takdire değerdir. Bu mücadele doğrultusunda hareket ederek Partimizin iktidara gelmesi yönünde etkin çalışmak ve çalıştırmak adına İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayıyım” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ 01.05.2018, 16:18 01.05.2018, 16:18
Mehtap Tazegül:Partimizin iktidara gelmesi yönünde etkin çalışmak ve çalıştırmak için adayım

Mehtap Tazegül neden aday olduğunu şöyle açıkladı:

 

NEDEN ADAYIM?

90 yıldır devam eden Cumhuriyet rejiminin, 16 yıldır AKP hükümeti tarafından yaratılan tahribatların, olumsuzlukların ve kayıpların ülkemizin geleceğine de sirayet edecek şekilde büyük zararları olmuştur. Milli değerlerimizin ve ülke kaynaklarının özelleştirme adı altında yabancılara satılması, dış politika da Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN ‘’ Yurtta sulh cihanda sulh’’ ilkesini benimsemeyip aksine hareket ederek, neredeyse bütün komşu ülkelerle sorun yaşar haldeyiz.


Tek adam rejiminin, beraberinde getirdiği dikta mantığıyla hemen hemen her alanda ciddi sorunlar boy göstermektedir. Örneğin, eğitim sisteminde, müfredatın sürekli değiştirilmesi öğrencilerin adaptasyonlarının bozulmasına ve geleceğe yönelik kaygılar taşımalarına yol açmaktadır.


Yargı alanında kuvvetler ayrılığı ilkesinin ortadan kalkmasından dolayı yargının yürütmenin etkisi altına girmesi, halkın can ve mal güvenliği kaygısı taşımasına sebep olmuştur.


Basın alanında ise tarafsız, özgür, ilkeli medya kuruluşları ve yazarlarının haksız ve yersiz şekilde yargılandığı yargısız infazların yaşandığı bir sistemle karşı karşıyayız.


Son yıllarda önü kesilemeyen kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri gün be gün artış göstermektedir. Bunun yanı sıra geleceğimiz olan çocuklarımıza, yapılan istismarın yaygınlaşması büyük bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN ‘’Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır’’ ilkesini benimsemek yerine vakaların ve sorunların ört-bas edilmesi dikkat çekmektedir.


Ülkemizin ana geçim kaynaklarından olması gereken tarım ve hayvancılık sektörleri, iktidarın ihmali nedeniyle yok olma tehlikesi içindedir. Doğal kaynakların israfı, üretime dayalı politikalardan vazgeçilmesi ciddi anlamda mağduriyetler yaratmaktadır.

Ülkemiz de, iç barışa hizmet etmeyen ve ciddi anlamda halkın, ayrışmasına, kutuplaşmasına neden olan anti demokratik politik söylemler ve nefret dili kaygı verici bir hal almıştır. Bilginin ve teknolojinin temeli ve merkezleri olan üniversiteleri , bölme ile ilgili yasal düzenleme yapılmasının kabul edilebilirliği mümkün değildir.


Vergi adaletsizliği ve Gelir dağılımındaki bozuklukların giderilmesi için, son yapılan Anayasa değişikliği ile yok edilmek istenen Parlamenter Demokratik Sistemin tekrar tesisi için veToplumsal Uzlaşıya dayalı yeni bir Demokratik Anayasa yapılması yönünde yapılacak etkin çalışmalara katılmak için;


28 Yıldır üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk partimizin – Genel Başkanımız Sn.Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin onurla vermiş olduğu etkin mücadele, Hak-Hukuk-Adalet arayışı takdire değerdir. Bu mücadele doğrultusunda hareket ederek Partimizin iktidara gelmesi yönünde etkin çalışmak ve çalıştırmak adına İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayıyım.

 

Yorumlar (0)