Madımak’ın ateşi 26 yıldır sönmedi

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Türkiye; gericiliğin, bağnazlığın, yobazlığın ve cehaletin bu ülke için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu gözler önüne seren insanlık dışı olaylardan birini yaşamıştır. Madımak Oteli’nde gerçekleştirilen katliam, toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran, ötekileştiren politikaların sonuçlarını ortaya koyan en acı tablodur.

GÜNÜN HABERLERİ 01.07.2019, 09:00
Madımak’ın ateşi 26 yıldır sönmedi

26 yıl önce Madımak Oteli’nde insanlarımızı diri diri yakan ateş hâlâ sönmedi, çünkü gerçek failler hala yakalanmadı. İnsanlığa karşı işlenen suç, zaman aşımına uğrarken; saldırıyı gerçekleştirenlerin avukatlığını yapanlar, milletvekilliği ile ödüllendirildi. Suçlulara hak ettikleri cezalar verilmedi. Gerçek suçlular yargılanmadan vicdanlardaki yangın sönmeyecek. İşlenen insanlık suçudur, insanlık asla zaman aşımına uğramayacaktır.

Kahramanmaraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta katliamları yaratan gerici zihniyet, emperyalist devletlerin de desteği ile inanç ve etnik ayrımcılık üzerinden çatışma yaratarak demokratik Cumhuriyet’i hedef almıştır. 1993 yılında Sivas’ta insanlarımız diri diri yakılırken “Cumhuriyet, Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkacağız” sloganlarının atılması, yaşanan katliamın hedefinde Cumhuriyet aydınlanmasının olduğunu gözler önüne sermiştir. Ancak aydınlığı, cehaletin karanlığı ile örtemezsiniz. Bugüne kadar olduğu gibi karanlığa karşı aydınlık mücadelesi hep kazanacak, aydınlığı birlikte yaratacağız.

Genel Sağlık-İş olarak laik Cumhuriyet’e sahip çıkacak, hukuksuzluğun, adaletsizliğin karşısında olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Sivas katliamını bir kez daha lanetliyor, yaşamını yitiren insanlarımızı saygıyla anıyoruz.

Sivas Katliamını Unutmadık, Unutturmayacağız…

                                                                              Zekiye BACAKSIZ

                                                                      Genel Sağlık-İş Genel Başkanı

Yorumlar (0)