KARŞIYAKALI MUHTAR BAŞKAN AKPINAR'I KILIÇDAROĞLU'NA ŞİKAYET ETTİ

İzmir'de mahallesinde çözüm bekleyen birçok sorun olduğunu öne süren Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, sesini belediye başkanlarına duyuramadığı gerekçesiyle Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne gitme kararı aldı. Geçtiğimiz Salı günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek Karşıyaka Belediyesi'ni şikayet eden Dağhan, ziyaretin detaylarını Yeni Asır'dan Tolga Tekin'e anlattı.

GÜNÜN HABERLERİ 25.03.2018, 11:53 25.03.2018, 11:53
KARŞIYAKALI MUHTAR BAŞKAN AKPINAR'I KILIÇDAROĞLU'NA ŞİKAYET ETTİ

CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 40 dakika görüşen Muhtar Dağhan, "Sayın Kılıçdaroğlu'na İzmir'in en eski mahallelerinden olan Cumhuriyet Mahallesi'yle ilgili çözüm bekleyen sorunlarımızı anlattım. Mahallemize Karşıyaka Belediyesi tarafından üvey evlat muamelesi yapıldığını ilettim. Ulaşım, imar, alt yapı ve çevre sorunları gibi daha birçok konuda kendilerine dosya sundum" dedi.

'HİZMET ALAMIYORUZ'

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'dan yeterli hizmet alamadığı için Kılıçdaroğlu'na şikayet etmeye gittiğini söyleyen Dağhan, "Mahallemizin 50 yıllık otobüsünü kaldırdılar ve halen ulaşım sorunu yaşıyoruz. Ayrıca semtimizde imar, alt yapı ve çevre sorunları ile boğuşuyoruz. Sesimizi belediye başkanlarına duyuramıyoruz.Biz de çareyi Kılıçdaroğlu'na gitmekte bulduk. Tüm bu sorunları kendisine ilettik. Seçimden seçime mahalleye selam veren siyasetçi istemiyoruz. Ben Ankara'ya mahalle insanımın mağduriyetini anlatmak için gittim" dedi.

'BAŞKAN'A TEPKİLİLER'

Özellikle Cumhuriyet Mahallesi'nde afet bölgesi ilan edilen bölgede oturan CHP'li vatandaşların bile Başkan Akpınar'dan şikayetçi olduğunu söyleyen Dağhan, "Ben Akpınar'a sosyal medyada rantçı başkan dediğim için dava açmıştı. Ama mahkemede beraat ettim. Ancak CHP Genel Merkezi'nde yaptığım görüşmelerde tanık oldum ki kendisi hakkında stat ve imar konularında çok şikayet varmış. Demek ki bizim gibi birçok mağdur ve şikayetçi var. CHP Genel Merkezi'nin gereğini yapacağına inanıyorum" dedi.

"ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"

Aynı zamanda Cumhuriyet Mahallesi'nin de bulunduğu 2. bölgeden İzmir Milletvekili olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çözüm bekleyen tüm sorunlarını dosya halinde ilettiklerini belirten Dağhan, "Belediye başkanlarının kapısına defalarca gidip imar talebimizi ilettik. Bizi sürekli bu konuda Ankara'nın imar konusunda engelleme çıkardığını bahane ederek geri çevirdiler. Ulaşım, alt yapı gibi sorunları içeren dosyayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'a teslim ettik. Kılıçdaroğlu, ilk İzmir ziyaretinde mahallemize geleceği sözünü verdi. Kendisini en kısa zamanda mahallemize bekliyoruz ve bu sorunlarımızın en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz" dedi.

Yorumlar (0)