İzmirli hayvanseverler: Yüzlerce köpeğin öldürülmesine ilişkin soruşturma etkin yürütülsün

Bayındır Belediyesi Bakımevi’ne alınan yüzlerce köpeğin sistematik olarak öldürülmesi üzerine soruşturmanın yüzeysel yürütüldüğünü söyleyen İzmir Barosu ve hayvan hakları savunucuları etkin bir soruşturma yapılması talebiyle basın açıklaması yaptı. Bayındır Adliyesi önünde yapılan açıklamada, yüzlerce köpeğin ilaç enjekte edilmek suretiyle sistematik olarak öldürülmesine ve Bayındır İlçesi, Turan Mahallesi’nde gömüldüğüne ilişkin Baroya verilen şikayet dilekçesinde gösterilen deliller tam olarak toplanmamasına tepki gösterildi.

GÜNÜN HABERLERİ 19.07.2022, 16:38 19.07.2022, 16:41
İzmirli hayvanseverler: Yüzlerce köpeğin öldürülmesine ilişkin soruşturma etkin yürütülsün

Açıklamada BAYÇEV, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği, HAYTAP, EGEFED, HAYKONFED, Çiğli Kent Konseyi Hayvan Hakları Komisyonu, Tire Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği, MAZMEL Derneği, HAYFED, Afalina Hayvan Hakları Topluluğu, Hayvan Özgürlüğü Komitesi, Bayındır CHP İlçe Örgütü temsilcileri de yer aldı.


"İDDİALARIN AYDINLATILMASI ELZEM"
Açıklamada konuşan İzmir Barosu Hayvan Haklarından Sorumlu yönetim kurulu üyesi Şefika Yıldırım Sert, hayvanlara yönelik şiddetin son zamanlarda artmışken bir de Bayındır Belediyesine ait bakımevinden böyle iddiaların çıkması tepkileri arttırdığını söyledi. Yüzlerce hayvanın ilaç enjekte edilerek sistematik olarak öldürüldüğünü iddiasını yineleyen Sert, "Bu iddianın aydınlatılması bizim için elzem. Bu davanın emsal niteliğinde olacağına inanıyoruz. Sürecin takipçisi olacağız. Hayvanlar sahipsiz değildir. Soruşturma sürecinin düzgünce işletilmesi için buradayız" dedi. Gelinen süreç hakkında da bilgi veren Sert, toplam 5 alanda kazı yapıldığını 3 alanda daha yapılacağını söyleyerek, "Ancak 14 canlının bedenine henüz ulaşılmadı. Bunlara da ulaşılmasını istiyoruz. Delillerin toplanması için elimizden el yapacağız" diye konuştu.

"HAYVANLARI ÖLDÜRMEK ÇÖZÜM DEĞİL"
Bayındır Çevre ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Avukat Ayşe Aydın, "Bu olayın aydınlatılması, sorumluların cezalandırılması derneğimizin de isteği. 2 ay önce de diyorduk ki 2 ay geçmeden yüzlerce canlının öldürüldüğü iddiası var. Öncelikle yıllardır Bayındır'da kısırlaşma yapılmadığını biliyoruz. İnsanlar bundan dolayı tepkili. Ancak asıl kanunen yapılması gereken kısırlaştırma yapılmadığı için hayvanlar sokakta. Biz ne insanlar zarar görsün ne hayvanlar zarar görsün istiyoruz" diye konuştu.Hayvanları öldürmenim çözüm olmayacağını vurgulayan Aydın, "Bizim elbirliğiyle bu olayın üstüne gitmemiz gerekiyor. Sorumluların cezalandırılması için ve 'burası bir hayvan mezarlığı' denirse ki hayvan mezarlığı kararı olmadan gömülüyorsa bu sorumluları tespit etmemiz gerekiyor. Etkin bir soruşturma yapılsın istiyoruz" dedi.


"İZMİR BAROSU OLARAK NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"
İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel de iddiaların vahim ve kaynağının da önemli olduğunu söyleyerek, "Bizzat belediyede görev yapmış insanlardan biri yaptı şikayeti.  Daha toplanılacak deliller var. Cumhuriyet savcısı ile de görüşmeler sürüyor. Sorumluların açığa çıkması için İzmir Barosu olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.Açıklamanın ardından kazı bölgesine geçilerek bilgilendirme yapıldı(Evrensel)

Yorumlar (0)